Sport

Og nå ser Vålerenga ut som et topplag

(Vålerenga - Strømsgodset 2-0). Vålerenga feirer nasjonaldagen to poeng fra tabelltoppen og bygger Norges mest spennende offensive lag. Seieren var tre mål for liten.

Bilde 1 av 3

KOMMENTAR

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Vakre angrep, skudd fra alle vinkler og energi i alle ledd. Vålerenga framstår mer og mer som det underholdende topplaget de ønsker å bli. Klanen danset jenka på vei inn i nasjonalfeiringen. Men Ronny Deila holder hele gjengen på bakken. Han vil se mer selv om han ble hyllet av supporterne.

Grip sjansen, Vålerenga, messet vi foran denne kampen. Det var enda større grunn til det etter at topplaget Molde hadde tapt og Rosenborg opplevde en ny fadese på Lekendal. Det er noen posisjoner som det er mulig å ta nå.

Og Vålerenga ville gjerne innfri foran sesongens største publikum på hjemmebane. Klanens tribunedel var jo til og med dresset opp i nasjonalfargene. Dermed ble dette også et verdig vorspiel i en by som aldri har fått skikkelig drag på disse 16.mai-kampene.

Aron Dønnum ble mathvinner her sist på overtid mot Odd, denne gangen var han i startelleveren. Årsak: Gutten spruter av energi og har en smittende spillestil. Ronny Deila har mange å velge i, men denne gang var både Mohamed Abu og Deyver Vega i sivilt, og var heller ikke på benken.

Dermed ga laget nesten seg sjøl og Vålerengas styrke nå er at rollefordelingene er ganske klare. Herolind Shala tok midtbaneobben sammen med Magnus Lekven igjen og Strømsgodset så ut som statister før pause. Bare deres klassekeeper Viljar Myhra hindret tre baklengs til pause.

Fitim Azemi fikk igjen sjansen som spiss i det evigvarende forsøket på å få ham i gang som målscorer. Det har tatt tid. Og denne gang må han roses for posisjonene han kom i. Uten en sterk keeperprestasjon hadde han stått som målscorer nå.

Og chippen hans fram til Matthias Vilhjalmsson var et av kampens høydepunkter. Et klasseangrep som Godset-keeperen såvidt fikk fingrene på. Azemi fikk enda en stor sjanse før han ble byttet ut med Bård Finne etter en drøy time. Klanen ga Azemi en liten hyllestsang på veien.

Bård Finne benyttet innhoppet til å sette ballen i stanga som Herolind Shala scoret på returen på. I tillegg til at han skjøt en markkryper centimetre utenfor. Han hadde også energi som måtte ut.

Akkurat nå er Vålerenga et av landets festligste lag å se på når individualistene deres setter fart. Chidera Ejuke har et finterepertoar ingen andre i Norge kan matche og motstanderne henger ikke med når han setter fart. Det som trekker ned er at det for sjelden gir uttelling. Det er jo nesten ubegripelig at han ikke går i 17. mai-toget fredag som målscorer.

Men du verden for en underholdning han skaper.

Strømsgodset vant 4-1 her i fjor vår i en kamp der Ronny Deila var langt nede. Nå kom Godset med både trener og sportssjef sykmeldt, laget kaver i bunnen og må finne seg en ny trener. Det snur fort i denne bransjen.

Vålerenga kan feire nasjonaldagen med en svært god følelse. Neste oppgave er Eidsvold Turn i cupen på onsdag før Lillestrøm kommer til en ny høytrykkskamp neste lørdag.

Grip sjansen, Vålerenga!

KAMPFAKTA

Vålerenga – Strømsgodset 2-0 (1-0)

Intility arena: 10.780 tilskuere.

Mål: 1-0 Aron Dønnum (25), 2-0 Herolind Shala (67).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Yacouba Sylla, Martin Spelmann, Strømsgodset.

Lagene:

Vålerenga (4-2-3-1): Adam Larsen Kwarasey – Efraín Juárez, Johan Lædre Bjørdal, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg – Herolind Shala, Magnus Lekven – Aron Dønnum (Felix Myhre fra 80.), Matthías Vilhjálmsson, Chidera Ejuke (Sakarias Opsahl fra 90.) – Fitim Azemi (Bård Finne fra 65.).

Strømsgodset (4-5-1): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Mounir Hamoud, Stian Ringstad – Martin Spelmann, Herman Stengel, Yacouba Sylla, Henning Hauger (Muhamed Keita fra 64.), Amahl Pellegrino (Martin Rønning Ovenstad fra 55.) – Mustafa Abdellaoue (Sebastian Pedersen fra 78.).

Mer fra Dagsavisen