Og målscoreren kan forsvinne til høyere nivå

(Fram-Kjelsås 1-1). Uavgjort var resultatet som sendte begge lag ut av opprykksstriden. Og målscorer Walid Idrissi kan forsvinne fra bydelsklubben Kjelsås.

Av Per Erik Moen

LARVIK (Dagsavisen): 1-1 betyr at begge klubber er ute av dansen ettersom både Grorud og Åsane vant sine kamper.
Kjelsås kan i teorien ta igjen Åsane i siste serierunde. Men de er tre poeng bak laget fra Bergen som ligger på kvalik-plass. Og i og med at bergenserne har 14 mål bedre målforskjell, er det kun de som tror på julenissen som fremdeles øyner håp om kvalik-plass for Kjelsås.

Igjen misbrukte sjanser for Kjelsås

– Dette er en sjuk kamp å tape. Vi hadde ni målsjanser. Jeg karakteriserer dette som et ran, sa en svært skuffet Kjelsås-trener Eivind Kampen til Dagsavisen rett etter kampslutt.
– Og sånn har det vært i mange kamper. Skal jeg oppsummere sesongen, er det at vi gjennomgående har vært ineffektive. Men dette gjør ikke all verden i forhold til videre satsing, fortsetter treneren.
– Men og annen spiller vil kanskje se seg om etter andre klubber, i og med at opprykket uteble?
– Vi er jo en selgende klubb. Sånn er det. Kommer det et bra tilbud på en spiller, og han ønsker å gå, så stikker vi ikke kjepper i hjulene.

I dialog med "Kåffa"
Walid Idrissi, som sendte Kjelsås opp i ledelsen, var naturlig nok også skuffet etter kampslutt. Dagsavisen kjenner til at flere klubber har vist interesse for spissen. Hva sier han?
– KFUM Oslo har vært inne i bildet. Vi hadde en dialog i sommer. Jeg vet ikke om tråden tas opp igjen, sier Walid til Dagsavisen.
– Er du interessert?
– Kanskje. Men jeg vet ikke om dette akkurat er tidspunktet, sa målscoreren.
– Hvorfor vant dere ikke kampen, dere hadde flest målsjanser?
– Det har vært et problem gjennom hele sesongen. Sjansene har vært der, men vi har ikke alltid vært like flinke i de avgjørende øyeblikkene. Vi var klart best i 60 minutter, så lot vi dem komme mer og mer inn i kampen.
– Hvorfor skjer det?
– Det er jo det som er spørsmålet. Ikke godt å si. Vi får bare godta at det ble som det ble, men akkurat nå kjennes dette surt ut, sier Walid Idrissi.

Striregn i Vestfold
Det hadde striregnet i Vestfold-byen i 12 timer, så banen var søkkblaut. Det i tillegg til to smått nervøse lag, førte til at det var mye tilfeldigheter og få sjanser i de første 20 minuttene.
Kjelsås' Jesper Taaje blokkerte et skudd med magen etter 13 minutter. Kjelsås' Akinbola Akinyemi fyrte av et skudd etter 16 minutter, men hjemmelagets keeper så kula hele veien og plukket den enkelt. Så kom den første virkelig store sjansen etter 21 minutter:
Kjelsås-spiller Jens Bonde Aslaksrud stiger opp inne i feltet og nikker innlegget rett på keeper Kenneth Stenlid i Fram-buret. Det er tvilsomt om Aslaksrud visste hvor umarkert han var.
Kjelsås hadde tatt mer og mer kontroll over hendelsene, og etter 26 minutter var det klart for ledelse til Oslo-laget.

Ledet til pause
Walid Idrissi mottok ballen rett utenfor 16-meteren. Han så seg rundt, og så at han var nokså alene. Ergo fikk han tid til å sikte, og utførelsen var god nok. Skuddet føyk inn i keepers høyre hjørne.
Vertene overtok kommandoen de siste minuttene før pause, og kun en glitrende redning av Kjelsås-keeper Erik Sleipnes Sivertsen hindret utlikning etter 40 minutter. Sisteskansen var helt nede ved stolperota og fikk ballen over dødlinja til corner.
På overtid var vertene nær igjen, men Ndiaye rakk akkurat ikke ballen ved bakerste stolpe etter et innlegg.
Etter hvilen var det tydelig at banen sugde krefter ut av spillerne. Tempoet falt, pasningskvaliteten likeså. Kjelsås skulle kanskje hatt et straffespark etter et knapt minutt av 2. omgang. Ahmad Abbas gikk tungt i bakken. Kjelsås-spillerne skrek på straffe, dommeren viftet med armene.
Etter 65 minutter skjøt Akinbola Akinyemi i stolpen, ballen gikk utover og i ryggen på Frams keeper, derfra over dødlinja til corner.

Ebbet ut i 1-1
Og bare sekunder senere var det kun en god keeper i hjemmelaget som hindret en dobling av ledelsen, da Walid Idrissi var så nær så nær.
Så overtar hjemmelaget mer og mer, og etter 77 minutter er det duket for utlikning. Jonas Pereira scoret målet som sendte Kjelsås ut av opprykkskampen.
Kjelsås fikk noen dødballer mot slutten, flyttet alle utespillerne inn i boksen, men den forløsende scoringen som kunne holdt liv i et reelt håp om kvalik-plass, uteble.
Sesongens siste kamp hjemme mot Sotra blir ikke all verdens spennende, dessverre.

2. divisjon, avdeling 2 lørdag:

Fram - Kjelsås 1-1 (0-1)

Framparken, Larvik: 685 tilskuere.

Mål: 0-1 Walid Idrissi (26), 1-1 Jonas Nilsen Pereira (77).

Dommer: Mischa Kellerhals, Orre IL.

Gule kort: Jonas Nilsen Pereira og Kristoffer Tollefsen, Fram.

Øvrige resultater: Åsane - Mjølner 3-0, Asker - Florø 2-0, Oppsal - Elverum 4-1, Bærum - Senja 1-3, Sotra - Odd2 1-2.

Tabelltoppen:

Grorud 28 poeng (+12)

Åsane 27 poeng (+33)

Kjelsås 44 poeng (+19)

Fram 44 poeng (+19)

Asker 44 poeng (+8)

Siste runde 26.10 klokka 13.00: Grorud - Fram, Elverum - Åsane, Kjelsås - Sotra, Florø - Oppsal, Mjølner - Bærum,

Mjølner 25 5 5 15 27 - 54 20

Avdelingsvinneren rykker direkte opp. Andreplassen spiller kvalifiseringskamp mot toeren i den andre avdelingen om retten til å møte laget på 14. plass i 1. divisjon. De tre siste rykker ned.