Sport

Oftedals suksessfaktor: Forlot komfortsonen

Stine Bredal Oftedal vraket trygge Paris og tok sjansen i Györ. I helgen kan hun få betalt for satsingen med nytt VM-gull.

Av Espen Hartvig

HAMBURG: Hun har allerede to fra før (2011 og 2015). Den norske kapteinen var banens beste da Norge onsdag slo Russland 34-17 og styrket favorittstempelet i VM. Fredag ettermiddag er det ny thriller i semifinalen mot Nederland.

– Er spillet ditt her en gevinst av flyttingen?

– Ja, kanskje. Jeg har i hvert fall følt meg veldig bra utover høsten og har fått trent med mange av de beste spillerne i verden, sier Oftedal til NTB.

Hun fikk 10 på spillerbørsen i både VG og Dagbladet etter nedsablingen av Russland.

26-åringen kom til Györ i sommer fra Issy Paris. Da måtte hun ut av komfortsonen og også si farvel til søsteren Hanna (også hun proff i Issy). Det var ikke like lett.

I Ungarn er alt på stell. Den gode lønningen kommer hver måned, klubben lever sunt og godt og jakter alltid på Champions League-trofeet.

Beste klubb

Presterer du ikke godt nok, er det alltid en stjerne som vil ha plassen din på laget.

– Du kan egentlig ikke være på noe bedre sted håndballmessig på klubbnivå, sier Oftedal om Györ.

Der får hun også mye tid med bestevenninnen Nora Mørk. De har vært venner fra de var 12-13 år gamle etter å ha møtt hverandre i lokale kamper i Oslo-området.

Norge spiller mot Nederland i semifinalen (17.30) fredag. Den går i Hamburg, og det vil trolig være et par-tre tusen nordmenn på tribunen.

I 2015 knuste Norge Nederland i VM-finalen. I fjor var det klar ledelse lenge i EM-finalen. Den ga norsk ettmålsseier til slutt.

Ingen sjanse

Mellom de kampene utklasset Norge Nederland i bronsekampen i OL i fjor.

– Nå skal vi starte jobben med Nederland. Det nytter ikke å tro at det blir som mot Russland, sier Oftedal.

I den andre semifinalen møtes Sverige og Frankrike.

Norge har vunnet tolv gull til sammen i OL, VM og EM. Sitter forsvarsspillet som mot Russland i to kamper til, er nummer 13 med tilnærmet garanti inne ved 19.00-tiden søndag. (NTB)

Norske titler i kvinnehåndball:

* OL: 2008 og 2012

* VM: 1999, 2011 og 2015

* EM: 1998, 2004, 2006, 2008, 2010, 2014 og 2016.

Mer fra Dagsavisen