Sport

Offensiv Fagermo vil terpe angrepsspill før Stabæk-kampen

Dag-Eilev Fagermo peker på to konkrete faktorer som avgjørende for seieren mot Sarpsborg. Før andre serierunde vet VIF-treneren hva som må bli bedre.

SARPSBORG STADION (Dagsavisen): Aron Dønnum tuppet inn 1-0 og ble matchvinner da Vålerenga tok tre poeng i serieåpningen borte mot Sarpsborg.

– I dag lyktes vi fordi alle mann skjønte at de måtte jobbe. Det gjorde ikke Vålerenga i fjor. Jeg har sett flesteparten av målene i fjor, og de fleste baklengsmålene kom fordi mange nok ikke løp hjemover. I dag spilte vi ingen stor kamp, men da må du i hvert fall kompensere med at du jobber. Og du må være godt organisert defensivt. Det var vi i dag, i hvert fall til tider. Vi er best på å løpe, og så er vi til tider godt organisert defensivt, sier Vålerenga-treneren til Dagsavisen.

Les også: Dønnum ga Fagermo en perfekt start (DA+)

Han peker nå på det som må gjøres bedre før neste runde. Da venter Stabæk på Intility Arena (søndag).

– Angrepsspillet. Det må vi jobbe mer med. Vi ble litt for feige mot Sarpsborg, vi må prøve å skape mer. Det ble litt for mye forsvarskamp utover i kampen, i stedet for at vi har kommandoen. Målsettingen min er at vi skal ha kommandoen i hver kamp, sier Fagermo.

– Før kampen snakket du om viktigheten av detaljer, fordi mange kamper i Eliteserien er så jevne. Så du prov på det også mot Sarpsborg?

– Ja, og det er for eksempel derfor vi ikke har startet hjemturen ennå. Vi bruker lang tid på restitusjon. Vi er ekstremt profesjonelle, svarer Fagermo.

Les også: Matchvinnerens skulder var helt fin da matchen ble blåst i gang. Det varte ikke lenge (DA+)

Mer fra Dagsavisen