Ødegaard trener trygt i Spania

Real Sociedad-proffen Martin Ødegaard er ikke syk og trener hjemme i San Sebastián. Spania rammes brutalt av koronaviruset.

Av Espen Hartvig

Torsdag skulle Ødegaard ha spilt EM-omspill for Norge mot Serbia i Oslo. I stedet satt han hjemme i leiligheten i Nord-Spania. Det gjør han fortsatt.

– Martin er frisk og ved godt mot. Han tar situasjonen på alvor og gjør det han får beskjed om å gjøre fra klubben. Det vil si at han holder seg hjemme og bare drar ut om han må. Trene gjør han også kun hjemme hos seg selv, sier Ødegaards agent Bjørn Tore Kvarme til NTB.

Spania er svært hardt angrepet av koronaviruset. Sykehus i flere byer melder om at kapasiteten er helt sprengt.

Fredag ettermiddag hadde 4885 spanjoler mistet livet etter å ha blitt smittet av viruset  ifølge worldometers.info. Mange av disse hadde underliggende sykdommer.

Det er meldt om vel 60.000 koronasmittede i Spania.

Pause?

I området av Spania der Ødegaard bor, er det også mange som er rammet.

Fotballen i Spania står helt på vent. Det er høyst usikkert når og om den kommer i gang igjen før sommeren.

Ligaen kan i ytterste konsekvens komme til å bli avlyst. Ødegaards klubb Real Sociedad er med i kampen om en plass blant de fire beste i serien. Det vil i så fall gi Champions League-spill til høsten. I tillegg er Real Sociedad klar for den spanske cupfinalen. Det er uklart når den kampen kan spilles.

Norges EM-omspill kan tidligst spilles i starten av juni.

Ødegaards lagkompis om viruskrisen: – Blir verre og verre

Martin Ødegaards lagkamerat Alexander Isak sitter i karantene i Spania og opplever at viruskrisen eskalerer. Går han ut av huset, blir han stoppet av politiet.

Uvisshet, portforbud og et stadig økende antall døde. Det er situasjonen i Spania der fotballhverdagen til svenske Isak og Martin Ødegaard brått har tatt en ny vending.

I et intervju med Sportlib, gjengitt av den svenske storavisen Expressen , forteller Isak om hvordan han opplever tilværelsen i et land i unntakstilstand.

Det er blant annet ikke tillatt å forlate eget hjem dersom ikke ærendet er av den helt nødvendige sorten, som å handle mat.

– Er man ute på gaten, blir du stoppet og forhørt av politiet, sier Real Sociedad-profilen.

Krevende

Situasjonen forandrer seg i tillegg stadig.

– Det blir verre og verre, vi får nye beskjeder hver eneste dag, sier Isak – og utdyper:

– Først skulle vi sitte hjemme i tre dager, og deretter la de på fem dager til. Nå har de lagt på ytterligere elleve dager. Det snakkes om mer.

Isak er åpen på at det er «krevende å være uvitende». Samtidig er han klar på at alle må gjøre sitt og holde seg hjemme.

Stigende dødstall

Den svenske måltyven har i likhet med Martin Ødegaard vært en av frontfigurene i Real Sociedad-laget denne sesongen. Nå er det uvisst hva som skjer med serierundene som gjenstår.

I påvente av en avklaring og at situasjonen rundt viruset skal bedres bruker Isak tiden på trening, mat, TV-spill og å holde kontakten med venner.

Mer enn 64.000 personer er så langt registrert smittet av koronaviruset i Spania. 4858 var fredag registrert døde.