Sport

Ødegaard skjermes

FOTBALL: Martin Ødegaard (15) fikk fri fra å møte all presse i går. Det var bare NFFs eget TV-team som slapp til med et intervju med unggutten. I dag håper han på spill.

LILLESTRØM (Dagsavisen): Alle vil ha en bit av 15 år gamle Martin Ødegaard. Norges Fotballforbund svarer med å tilby sitater fra NFF TV.

- Martin er for første gang på samling med et toppet A-landslag. Det må vi ta hensyn til. Vi er i likhet med mediene opptatt av at han skal prestere på banen. Da er ikke nødvendigvis gjentatt fokus på klubbspekulasjoner og om han får spilletid eller ikke mot Bulgaria den beste oppladningen til en viktig EM-kvalkamp, sier A-landslagets presseansvarlig, Svein Graff.

Selv har unggutten så langt på sin første landslagssamling med «de beste» norske spillerne framstått rolig og svært så reflektert både om sine egne prestasjoner og sin egen framtid.

- Å være her er jo å komme et nivå opp i forhold til på klubblaget. Nå er jeg sammen med de beste fra Norge, og jeg syns jeg følger godt med, sier Martin Ødegaard.

Til manges forundring ble han sittende på benken under hele kampen mot Malta.

- Der hadde vi kontroll fra start til mål. Men nå håper jeg på spilletid. Jeg tror jeg kan bidra med å skape sjanser og være kreativ, fortsetter han.

Får han slippe til i kveld, vil han bli den yngste spilleren i Europa i en obligatorisk kamp. Han fyller ikke 16 år før i desember.

NFF skjermer ham med tanke på alder og oppmerksomhet.

- Ja, det har vært mye oppmerksomhet, men jeg føler at jeg har taklet det ganske bra. Jeg har greid å ha fokus på de rette tingene, sier han.

Og naturligvis er spørsmålet om spilletid uunngåelig.

- Det hadde så klart vært moro, men samtidig er ikke dette noe jeg stresser med, svarer han på det.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen