Ødegaard scoret da Real vant første semifinale

Martin Ødegaard scoret det avgjørende målet i Real Sociedads 2-1-seier over Mirandés i den første semifinalekampen i den spanske cupen torsdag kveld.

Ødegaard måtte forlate banen med en skikkelig lårhøne da Real Sociedad imponerte med å slå Real Madrid i kvartfinalen i den spanske cupen forrige uke. Nordmannen ble derfor hvilt i den påfølgende ligakampen mot Athletic Bilbao. 

Torsdag var nordmannen tilbake på banen for Real Sociedad i det første av to semifinaleoppgjør mot lilleputten Mirandés. 

Tidlig straffe

Real Sociedad tok ledelsen 1-0 ved Mikel Oyarzabal da hjemmelaget fikk muligheten fra straffemerket etter bare ni minutter. Men 2.-divisjonslaget Mirandés viste nok en gang at det ikke er en enkel motstander, og Matheus Aias utlignet til 1-1 fem minutter før pause, via en Real Sociedad-spiller. 

I forkant av målet snappet en Mirandés-spiller ballen foran Ødegaard da nordmannen ikke var oppmerksom nok. 

Tre minutter senere gjorde han imidlertid opp for seg og klinket en retur i mål på halv volley fra kort hold. 

Startet og avsluttet angrep

Ødegaard startet selv angrepet som endte i scoring. Han tok med seg ballen flere meter framover før han fyrte av et skudd, som Limones i Mirandés-buret måtte gi retur på. Portu forsøkte å sette returen i mål, men fra litt spiss vinkel reddet Limones nok en gang. Da Ødegaard fikk sjansen igjen, på retur nummer to, var han nådeløs og hamret ballen i mål. 

Nordmannen kunne fort notert seg for en assist da han spilte gjennom Portu like etter pause, men Ødegaards spanske lagkamerat klarte ikke å sette ballen i mål. 

Flere mål ble det heller ikke i San Sebastián torsdag kveld, og kampen endte 2-1. 

Et returoppgjør venter før blir det klart hvem som får spille cupfinale i Sevilla 18. april. Det spilles onsdag 4. mars. I den andre semifinalen møtes Athletic Bilbao og Granada. Bilbao vant det første kamp 1-0.