Ødegaard mener Norge var nærmest

Martin Ødegaard mener Norge hadde fortjent tre poeng i søndagens EM-kvalkamp i fotball mot Sverige.

Av Espen Hartvig

SOLNA: – Jeg synes vi gjør en ganske god match og kontrollerer greit. De hadde ballen en del, men skapte ingen ting. Jeg vet ikke om de har noen sjanser før de scorer litt ut av ingen ting og på et litt enkelt mål, sier Martin Ødegaard til NTB.

– Det hadde vært helt greit om vi tok alle tre poengene.

Ødegaard fikk en fri rolle bak Joshua King i det norske angrepet. 20-åringen viste igjen sitt skyhøye potensial.

Mange medier både i Norge og Sverige kåret ham til banens beste spiller.

– Jeg synes det fungerte bra. Josh og jeg finner hverandre fint og skaper farligheter å kontringer. Målet vårt blir jo også satt opp fint av Josh, meg og Stefan (Johansen), sier Ødegaard.

– Alt er mulig. Det er fullt mulig å ta poeng fra Spania. Det er ikke gitt at det er et tap.

Spania leder EM-kvalgruppen klart. Sverige er nummer to, Romania tre og Norge fire med fire spilleomganger igjen.

Sint Andersson

Sveriges landslagssjef Janne Andersson ble sint på dommeren da kampen ble blåst av for tidlig, men etterpå medga han at uavgjort var bra.

– Han hadde lagt til tre minutter og blåste av etter 2,08. Dette måtte jeg fortelle dem. Vi var her for å spille fotball, sa Andersson på pressekonferansen. 

– Etter 3-3 borte er dette resultatet en halv seier. Det kan vise seg veldig viktig når vi regner sammen til slutt, sa han etter 1-1-kampen på Friends Arena med tanke på at Sverige takket være bortemålsregelen er foran Norge på innbyrdes oppgjør. Det avgjør ved poenglikhet på den endelige tabellen.

– Ser vi på kampen som helhet, er jeg fornøyd med noe, men vi kan også gjøre ting bedre. Det var en fysisk kamp, en tøff kamp. Det er begynnelsen av sesongen for mange spillere, og jeg føler at mange ble trøtte etter hvert. Slik kampen ble er jeg fornøyd med uavgjort, sa han.

Andersson medga at han ble overrasket over Lars Lagerbäcks laguttak.

– Lasse vil alltid ha to spisser, så da jeg så laget lurte jeg på om han ville bruke Ødegaard som ren spiss. Litt overrasket ble jeg over formasjonen han brukte.