Ødegaard: - Målet er å komme tilbake til Madrid

Martin Ødegaard får avklart sin fotballframtid om kort tid. - Målet er å kome tilbake til Madrid enten det skjer om ett, to eller tre år, sier han.

Av Espen Hartvig

TORSHAVN: Martin Ødegaard var Norges beste spiller både mot Romania og Færøyene og mot Romania fikk han sitt første landslagsmål.

Men han er ikke fornøyd med at de forventede seks poengene bare ble fire etter miseren mot Romania i sluttminuttene.

Som 2. runde i cupen

Han er sliten etter et beintøft program de siste ukene. Færøyene-kampen sammenlignet han med «2. runde i fotball-NM».

Norge vant 2-0 etter to mål av Bjørn Maars Johnsen etter pause.

– Det var en seig kamp, men vi fikk det vi kom for. Mulighetene våre i puljen er dårligere enn foran Romania-kampen, men alt er fullt mulig om vi slår Sverige og Romania borte, sier Ødegaard.

De kampene kommer til høsten.

Har kontrakt ut 2021

Han skal nå inn i en etterlengtet ferie.

– Det har vært en lang sesong. Vi (Vitesse) spilte seks kamper i mai, og så gikk jeg nesten rett på to landskamper. Det skal bli godt med en pause.

Ødegaard regner med å få en avklaring rundt klubb «i løpet av de nærmeste ukene». Han har kontrakt med Real Madrid til sommeren 2021, men trolig leies han ut ytterligere en sesong. Ajax og Leverkusen virker å ligge godt an i kampen om nordmannens underskrift.

– Måler er jo en gang å komme tilbake til Madrid enten det skjer om ett, to eller tre år, sier Ødegaard, som vil ha fått denne avklaringen før lagene begynner oppkjøringen til den nye sesongen i juli.

Han har sin beste klubbsesong bak seg.

Norges neste EM-kamp spilles torsdag 5. september mot Malta på Ullevaal. Tre dager etter kommer skjebnekampen mot Sverige i Stockholm.