Sport

Ødegaard: - Landslaget får komme når det kommer

(Norge U21 - Tyskland U21 3-1). Martin Ødegaard var en av banens giganter da Norges U21-lag slo Tyskland i EM-kvalifiseringen tirsdag. Men 18-åringen stresser ikke med å komme på A-landslaget.

Av Anders Møllersen

DRAMMEN: – Jeg synes jeg spilte en god kamp. Jeg fikk et mål, jeg fikk en målgivende og var involvert mye i spillet. Det var deilig og ga en god følelse, sa Ødegaard til NTB etter kampen.

Men den 18-år gamle Heerenveen-proffen presiserer at seieren over Tyskland var en lagseier.

– Som lag var vi ekstremt bra defensivt og skapende offensivt, og da er vi gode, sa Heerenveen-proffen videre.

Norges A-landslagssjef Lars Lagerbäck har så langt ikke funnet plass til Ødegaard, men svensken var til stede på Marienlyst og så Ødegaard legge inn en solid søknad om spilletid på A-landslaget. 18-åringen har innrømmet at han ble litt skuffet over å ikke bli tatt med i Lagerbäcks siste tropp.

– Selvfølgelig ønsker jeg å være med der, det tror jeg alle på dette laget ønsker, sa Ødegaard som er fornøyd med å spille fast i en voksen og god liga.

– Man må prestere bra over tid i klubb, og det føler jeg at jeg gjør. Det føler jeg er utviklende og noe jeg drar nytte av, sa 18-åringen på spørsmål om A-landslaget.

– Så får det komme når det kommer. Jeg stresser ikke med det, men jeg håper jeg kommer med, la han til.

Ødegaard spilte sin hittil siste A-landskamp i april 2016.

Skulder ut av ledd

Kristoffer Ajer måtte gå av banen med et kvarter igjen mot Tyskland, men kom tilbake og var med på å sikre 3-1-seieren. Pausen skyldtes en skulder ute av ledd.

Kun tre minutter etter at Morten Thorsby satte spikeren i kista med sitt annet mål for kvelden i 3-1-seieren mot Tyskland, ble Kristoffer Ajer liggende etter en duell på en corner i egen 16-meter.

Stopperkjempen fikk skulderen iset ned. Han reiste seg og tok en tur ut, før han entret banen igjen. Han måtte være med å kjempe inn Norges første trepoenger i EM-kvalifiseringen. Etter kampen avslørte Ajer at det var skulderen som hoppet ut av ledd.

– Når du spiller for Norge, går det en faen i deg. Skulderen hoppet ut litt, men jeg fikk dratt den på plass, og da er det greit, sa Ajer til NTB.

– Gjør vondt

– De kulene de ligger i er litt åpne, og da faller de enkelt ut, og det gjorde de i dag. Da må du bare dra den på plass og komme deg ut på banen, la Celtic-spilleren til.

– Gjør det ikke vondt?

– Det gjør vondt nå, og er vondt i morgen, så går det over om noen dager, svarte 19-åringen.

Ajer er blant de første som går i krigen for Norge, og er av mange spådd som framtidig A-landslagskaptein.

Stengte igjen

– Når du spiller for Norge, så går du ikke av fordi skulderen hopper ut. Det nekter jeg å gjøre. Det betyr mye å spille for Norge, smilte Ajer.

Unggutten lot seg ikke skremme av Tyskland-spillernes merittliste, og var med på å stenge igjen foran keeper Sondre Rossbach etter at Cedric Teuchert sendte Tyskland i ledelsen i første omgang.

– Det er Bundesliga-kamper og A-lagskamper, men når vi spiller som vi gjør og ikke stresser for mye, så har vi offensive spillere som kan score masse mål. Og så synes jeg vi forsvarer oss veldig bra. De slår inn mange innlegg og er tunge i lufta, men jeg synes de rundt meg gjør det helt fantastisk, sa Ajer. (NTB)

Mer fra Dagsavisen