Sport

Ødegaard inn i Real-troppen

Martin Ødegaard er en av 19 spillere som er tatt ut i Real Madrids tropp til onsdagens seriekamp mot Levante.

Av Odd-Sølve Grannes

Zinedine Zidane har tatt ut tre keepere og 16 utespillere, deriblant Ødegaard. Også de tre ungguttene Alvaro Tejero, Marcos Llorente og Borja Mayoral kan få muligheten.

Den franske Real Madrid-sjefen kjenner 17-åringen godt fra tiden som trener for Real Madrid Castilla, og uttaket er en tillitserklæring for den tidligere Strømsgodset-spilleren.

God mulighet

I forrige kamp stilte Real Madrid med sju innbyttere. Dermed er det stor sannsynlighet for at Ødegaard også er med i kamptroppen, ettersom det er svært sjeldent man stiller med to keepere på benken.

Nordmannen har hatt stigning i spillet for Real Madrids reservelag den siste tiden og har også imponert på A-lagstrening.

For Castilla har det blitt 22 opptredener i førsteoppstillingen denne sesongen. Han har også blitt byttet inn to ganger. Unggutten står uten scoringer for laget som ligger på annenplass etter 27 runder og stormer mot opprykk.

Stille

Ødegaard debuterte for A-laget på slutten av forrige sesong mot Getafe. Da ble midtbanespilleren byttet inn for Cristiano Ronaldo. Han fikk også sjansen i flere treningskamper i sommer, men siden har det vært stille rundt den norske unggutten på Real Madrids A-lag.

I overgangsvinduet i januar ble det spekulert i om Ødegaard skulle lånes ut for å få spilletid på et høyere nivå enn Castilla, men han ble i klubben. Det stilles også spørsmål om det er godt nok for å forsvare den norske landslagsplassen. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen