Ødegaard fikk kort debut med seier

(Heerenveen - Den Haag 2-0). Martin Ødegaard slapp til som innbytter i det 88. minutt i Heerenveen-debuten lørdag. Nordmannens lag slo Den Haag 2-0 etter to raske mål.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

Tidligere i uken ble Ødegaard hentet til den nederlandske klubben på lån fra Real Madrid. Drammenseren har skrevet under en 18 måneder lang avtale.

Det var varslet på forhånd at Ødegaard kom til å starte lørdagens kamp på benken. Først helt på tampen fikk han vist seg fram for hjemmepublikummet. Han høstet enorm applaus da han fikk sine første berøringer på ballen.

- Det var godt å få debuten, og fint å starte med seier. Det var bra. Forhåpentligvis får jeg enda flere minutter neste gang, sa 18-åringen til Nettavisen etter debutkampen.

Sanger om Ødegaard

Det er tydelig at Ødegaards overgang har skapt begeistring blant Heerenveen-supporterne. Mot slutten av kampen gikk det sanger om nordmannen på tribunen. Til slutt ga trener Jurgen Streppel akkurat det publikummet ville ha ved å sette innpå stortalentet.

Selv la ikke Ødegaard merke til så mye av ropene og sangene om ham.

- Men det er hyggelig at de vil ha meg på banen.

Thorsby fikk også sjansen

Reza Ghoochannejhad scoret kampens to mål mellom det 63. og 64. minutt.

Sam Larsson bommet på straffe i det 81. minutt. Svensken er en av Ødegaard konkurrenter om å få en plass på Heerenveen-laget.

Morten Thorsby fikk også et innhopp for vertene. Han slapp til etter 77 minutter.

Heerenveen ligger på fjerdeplass i æresdivisjonen med sine 32 poeng.