Annonse
Martin Ødegaard fortviler etter Makedonias Goran Pandev scorer 1–0 under privatlandskampen mellom Makedonia og Norge lørdag kveld.

Ødegaard etterlyser bedre balanse

(Makedonia - Norge 2-0). Martin Ødegaard var bare centimeter unna sitt første landslagsmål, men måtte fortvilet se at ballen gikk i stolpen og ut.

Annonse
Sport

Av Steinar Bjerkmann

SKOPJE: Etter 0-2-tapet mot Makedonia i regnværet i Skopje var Ødegaard tydelig på at Norge må lære av lørdagens kostbare feil.

– Hvilke feil sikter du til?

– Litt med balansen når vi angriper. De kommer litt for lett til farligheter på kontringer. Vi må stå bedre i balanse og prøve å komme mer rundt på sidene for å slå innlegg. Det er vel det vi må jobbe med, sier Ødegaard på NTBs spørsmål.

Så gult

18-åringen spilte sin første landskamp under Lars Lagerbäck. Ødegaard hadde ikke spilt for Norge siden mars 2016.

– Det var nære scoring i dag. Det var godt forarbeid fra Martin Linnes, og jeg fikk et godt touch der. Jeg prøvde å tuppe eller sette den i lengste. Det var synd (at den ikke gikk inn), sier Ødegaard om stolpetreffet.

– Det var kjipt, men slik er fotballen noen ganger. Du har ikke alltid marginene med deg, fortsetter Heerenveen-spilleren.

Han rakk å pådra seg et gult kort for å hindre en farlig makedonsk overgang før han ble byttet ut etter 68 minutter.

– Jeg prøvde å stoppe en kontring. Vi var litt i ubalanse, og jeg måtte stoppe den. Og da tok jeg tak i ham.

– Er du blitt mer kynisk?

– Jeg vet ikke, kanskje litt. Jeg føler jeg alltid har prøvd på sånne ting, sier Ødegaard til NTB i pressesonen der alle ville ha en bit av ham etter landslagscomebacket.

U21 neste

Slik oppsummerer Ødegaard totalinntrykket av kampen der Norge fremsto som tamme og tidvis svake.

– Jeg føler vi ikke får etablert noe særlig trykk på dem. Vi sliter litt med å skape det store. Vi kommer ikke rundt på sidene og får ikke slått særlig mange innlegg. Vi gir bort litt mye rom i kontringsfasen. Førsteomgangen er godkjent. Hadde jeg scoret på den sjansen, hadde det vært en veldig bra første omgang. Da har vi brukbar kontroll defensivt og skapte sjansen min og noen halvsjanser. I annen omgang fikk vi det ikke helt til. Det er kjedelig, sier Ødegaard.

Han skal ned igjen på U21-landslaget tirsdag og blir ikke med Lagerbäcks tropp til Slovakia. (NTB)

KAMPFAKTA

Makedonia – Norge 2-0 (1-0)

Spilt i Skopje.

Mål: 1-0 Goran Pandev (43), 2-0 Kire Markoski (90).

Dommer: Paolo Tagliavento, Italia.

Gult kort: Ezgjan Alioski, Makedonia, Ola Kamara, Birger Meling, Martin Ødegaard, Morten Thorsby, Anders Trondsen, Norge.

Lagene:

Norge (4-4-2): Sten Grytebust – Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Gustav Valsvik, Birger Meling – Martin Ødegaard (Morten Thorsby fra 69.), Markus Henriksen, Ole Kristian Selnæs (Mohamed Elyounoussi fra 75.), Martin Linnes (Mats Møller Dæhli fra 46.) – Alexander Sørloth (Pål Alexander Kirkevold fra 46.), Ola Kamara (Anders Trondsen fra 79.).

Ubenyttede reserver: Rune A. Jarstein, Ørjan Nyland, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik, Jo Inge Berget, Alexander Søderlund.

Makedonia (4-4-2): Stole Dimitrievski – Stefan Ristovski, Gjoko Zajkov, Darko Velkovski, Kire Ristevski – Stefan Spirovski, Enis Bardi (Boban Nikolov fra 76.), Marjan Radeski (Kristijan Tosevski fra 83.), Ezgjan Alioski (Kire Markoski fra 88.) – Goran Pandev (Ivan Trickovski fra 68.), Aleksandar Trajkovski (Ferhan Hasani fra 58.).

Ubenyttede reserver: David Mitov Nilsson, Visar Musliu, Anes Osmanoski.

– Det føler jeg ikke. Jeg var ikke sånn kjempefornøyd med kampen, men vi slet litt som lag til tider. Da blir det vanskelig for alle. Jeg håper selvfølgelig å få bli med neste gang, lød det beskjedne svaret.

Allerede søndag reiser Ødegaard hjem til Drammen hvor Irland U21 venter tirsdag. (NTB)

Annonse