Annonse
Martin Ødegaard avsluttet sesongen i Nederland med mye spilletid. Derfor vil han bli. FOTO: JON OLAV NESVOLD/NTB SCANPIX

Ødegaard er i rett liga

Martin Ødegaard kan gjøre opp status. Rådene er at han bør bli der han er. I nederlandsk fotball.

Annonse
Sport

For etter helgens mislykkede kvalifisering til Europaligaen, er den viktige delen av sesongen over for spilleren som i flere år har vært regnet som norsk fotballs største talent.

Han avsluttet sesongen med å spille hele kampen da Heerenveen tapte 1-2 i returkampen i semifinalen mot Utrecht.

Dermed ble det 2-5 sammenlagt etter at Ødegaard scoret sitt første mål i Nederland i den første kampen. Også Morten Thorsby spilte hele kampen for Heerenveen.

Vil bli

Selv om muligheten formelt er der, tror ikke Martin Ødegaard det blir aktuelt å avbryte låneoppholdet i Heerenveen for å dra tilbake til Real Madrid, som fortsatt er hans eier.

– Planen er fortsatt at jeg skal spille for Heerenveen neste sesong. Kontrakten min her varer i en sesong til. Real Madrid har en opsjon til å hente meg tilbake tidligere, men jeg tenker ikke på det. Jeg vil spille og forbedre meg selv, sier Ødegaard til TV-kanalen Omrop Fryslan.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Deila er enig

Det var Ronny Deila, som daværende Godset-trener, som løftet Ødegaard opp og fram og gjorde at gutten fikk sin debut på øverste nivå i Norge som 15-åring. Da kom også landslagsdebuten.

Men dette er tre år siden nå.

Deila mener Ødegaard nå er på rett plass.

– Det er klart det neste halvåret blir viktig for ham. Men han er i en solid klubb i en god liga. Og der kan han utvikle seg videre nå, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Han har naturlig nok ikke den tette kontakten med Ødegaard som han hadde som Godset-trener. Men han følger med i den grad det er mulig.

Og det avgjørende er at han får spilletid på et høyere nivå enn han ville fått i Spania.

Feyenoord vant

Heerenveen har slitt tungt i perioden etter at Ødegaard kom til klubben. Ved årsskiftet lå klubben på fjerdeplass med åtte seirer, fem uavgjort og fire tap. Siden har laget tapt mer enn de har vunnet og endte på en skuffende 9. plass.

Feyenoord vant ligaen ett poeng foran Ajax. Et ungt Ajax som spiller Europaligafinale mot Manchester United i Stockholm onsdag kveld.

– Jeg forventet ikke at det ville bli lett her. Vi vet at vi er blant ligaens bedre lag når vi er gode, men vi må bli mer stabile, sier Ødegaard om sitt første halvår i Heerenveen.

Hva sier han etter neste halvår?

Annonse