Odd tok årets første seier i Eliteserien

(Odd - Brann 3-2). Brann scoret sesongens første mål, men Odd snudde og tok alle tre poengene i serieåpningen i 2019.

SKIEN: Odd kom tidlig under 0-1 for Brann, men takket være to mål av Torgeir Børven i annen omgang tok de en sterk 3-2-seier i serieåpningen.

– Det er deilig å vinne når vi skal ha en svær jubileumsfest senere i kveld, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport.

Brann åpnet forrykkende, og det var ikke gått ett snaut minutt før Vito Wormgoor hadde stanget Brann i ledelsen. Han var råsterk i luften og umarkert satte han inn 1-0.

Kampen jevnet seg etter hvert ut, og like før pause dukket Vebjørn Hoff opp inne i Brann-feltet og satte en utrolig viktig utligning til 1-1. Fredrik Nordkvelle sto for innlegget fra venstrekanten.

– Vi ble tatt litt på senga og var nervøse innledningsvis. Jeg håper at vi klarer å tørre litt mer, sa Odd-treneren etter 1. omgang. Og det gjorde de.

Odds tidligere Brann-spiller Torgeir Børven var svært anonym i 1. omgang. I annen omgang presenterte han seg selv på ypperlig vis.

Hjemmelaget fikk en forrykende start på omgangen og gikk opp i ledelsen da Børven fikk to muligheter inne i Brann-feltet.

Etter 68 minutter fikk Børven stå umarkert på bakre stolpe og gjøre 3-1 etter en corner.

Brann slo tilbake da Wormgoor satte sitt annet mål for dagen. Han satte en straffe i mål kvarteret før slutt. Straffen kom etter at Steffen Hagen noe unødvendig hadde gått litt for hardt i ryggen på Brann-spissen Bamba.

Kampen ebbet ut med tre poeng til hjemmelaget.

Eliteserien fotball menn lørdag, 1. runde:

Odd – Brann 3-2 (1-1)

Skagerak Arena, Skien: 7295 tilskuere.

Mål: 0-1 Vito Wormgoor (1), 1-1 Vebjørn Hoff (45), 2-1 Torgeir Børven (47), 3-1 Børven (68), 3-2 Wormgoor (str. 76).

Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.

Gult kort: Taijo Teniste, Azar Karadas, Brann.

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Espen Ruud, Fredrik Semb Berge, Steffen Hagen, Birk Risa – Fredrik Nordkvelle, Fredrik Oldrup Jensen, Vebjørn Hoff (Markus André Kaasa fra 88.) – Elbasan Rashani (Jone Samuelsen fra 83.), Torgeir Børven, Sander Svendsen.

Brann (4-3-3): Eirik Holmen Johansen – Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Kristoffer Løkberg (Fredrik Haugen fra 63.), Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen – Petter Strand, Henrik Kjelsrud Johansen (Daouda Bamba fra 63.), Gilli Rólantsson (Azar Karadas fra 75.).