Odd Iversen avbildet foran en Rosenborg-trening i 2007. Han fulgte med på sønnen Steffens karriere. FOTO: NTB SCANPIX

Odd Iversen er død

Den tidligere landslagsspilleren i fotball Odd Iversen gikk bort mandag morgen.

Iversen gikk bort etter en tids sykdom på Øya Helsehus, skriver rbk.no. Han ble 69 år gammel.

Den tidligere spissen er mest kjent for sin tid som fotballspiller i Rosenborg og på landslaget.

– Det er en trist dag for Rosenborg. Vi har visst om hans sykdomsbilde. Det er fryktelig trist at han nå har gått bort, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til NTB.

– Gode minner

RBK-sjefen fulgte Iversen som tilskuere som liten, men har også fått oppleve den tidligere angriperen som sin juniortrener.

– Jeg har masse gode minner med Odd.

Etter Iversen la opp har han ofte vært å se på RBK-brakka. De fleste i Rosenborg kjente derfor til «Ivers».

– Han var snill og omsorgsfull. Han hadde alltid smilet på lur og var en hyggelig mann, sier Ingebrigtsen

Storscorer

Storscoreren har rekorden som den spilleren med flest mål på en sesong i norske toppserie. I 1968 scoret han 30 mål, noe som ga han et snitt på 1,67 mål per kamp.

«Ivers» var i en lang periode den mestscorende spilleren på den øverste nivået i Norge, men ble i 2003 passert av Petter Belsvik. I ettertid har også Harald Brattbakk og Sigurd Rushfeldt scoret flere mål enn Iversen, som nå befinner seg på 4.-plass.

Lang karriere

Iversen spilte i Rosenborg i tre perioder. Han kom til klubben fra Trond i 1964 og ble i Trondheim til 1970. Da ble han utenlandsproff i belgiske Racing Mechelen.

I 1973 ble han klar for RBK igjen, men forlot klubben i 1975 da han dro til Vålerenga. Fem år senere returnerte han til sin gamle klubb og avsluttet karrieren sin i Rosenborg i 1982.

Han fikk 45 landskamper og scoret 19 mål for Norge.

Odd Iversen er far til den tidligere RBK- og landslagsspilleren Steffen Iversen. (NTB)

 

 

– En av de store profilene i norsk fotball

Fotballpresident Yngve Hallén hyller personen og fotballspilleren Odd Iversen etter hans bortgang.

Mandag sovnet den tidligere storscoreren Iversen stille inn etter en tids sykdom. President i det norske fotballforbundet (NFF), Hallén, har mye fint å si om den tidligere landslagsspilleren. Det var ikke bare fotballferdighetene som gjorde «Ivers» til en profil.

– Han er en av de store profilene. Han var veldig godt likt som person. Kjapp i replikken. Han var en stor personlighet, som var raus og omgjengelig, sier Hallen til NTB.

Men de fleste husker den avdøde 69-åringen for sin egenskaper på gressmatta, spesielt for periodene i Rosenborg.

– Han var en notorisk målscorer. Klart at man har mange minner om det. Fra 1967 til 1969 hadde han et målsnitt på nærmere 1,5 per kamp, sier Hallen.

Mange i befolkningen kjenner til den fjerde mestscorende i norsk toppserie. Han preget fotballbildet i hele Norge i 18 år, fra 1964 til 1982.

– Flere generasjoner har opplevd og kjenner til Iversens karriere i Norge, utlandet og på landslaget, sier Hallen. (NTB)