Sport

Øby til KFUM mandag, matchvinner mot Jerv fredag

Olav Øby ble klar for KFUM på mandag. At han skulle bli matchvinner mot Jerv hadde han sett for seg.

KFUM ARENA (Dagsavisen): Kåffa kunne gledelig dele nyheten om at Olav Øby var klar som KFUM-spiller mandag ettermiddag. Øby kom tilbake til Kåffa etter et kort eliteserie-opphold i Kristiansund, og var forståelig i meget godt humør etter kampslutt mot Jerv. Kantspilleren kom inn for Alagie Sanyang etter at hjemmelaget utlignet til 1-1. Dermed fikk Øby en halvtime i comebacket.

Matchvinner

Da kampen nærmet seg slutten begynte man å miste troen på at KFUM skulle klare å avgjøre kampen. Det så lenge ut som at Kåffa skulle få med seg kun ett poeng fra første serierunde, det var ikke tilfelle. Innbytter Mohammed Mahnin la et fint legg på hodet til Øby, som på nydelig vis headet ballen over keeper i det lengste hjørnet.

– Jeg må ærlig innrømme at jeg på mandag begynte å tenke på om jeg skulle få noen minutter til å være med på å avgjøre kampen i dag. Jeg tenkte på det! Og så skjer det, og det er helt rått, forteller Olav Øby til Dagsavisen.

Østfoldingen, som fikk noen innhopp i Eliteserien i fjor høst, måtte se mesteparten av kampen mot Jerv fra benken. Her lot han seg inspirere av en ekte legende.

– Ole Gunnar Solskjær satt alltid på benken og analyserte kampene, og det fikk jeg muligheten til i dag. Jeg har slitt litt med den ene foten i det siste, så hvis jeg skulle få spilletid i dag så måtte det bli som en slags joker-rolle. Jeg rakk å se at det var viktig for oss å flytte ballen hurtig fra side til side, og så er det rått at vi scorer på to innlegg, sier han.

Les også: Kåffa avgjorde i sluttminuttene

Isnes på tribunen

Kåffas hovedtrener Jørgen Isnes styrte ikke laget fra sidelinjen i serieåpningen. Isnes pådro seg karantene fra kvalikkampen mot Start i fjor høst, og måtte dermed se laget sitt fra presse-bua på tribunen.

– Det er ikke noe jeg kan anbefale, jeg klarer ikke holde meg rolig på tribunen. Pumpa går mer når man ikke får vært involvert. Samtidig er det så gledelig og fortjent at assistenttrener Anders Lübeck får denne seieren når han leder laget, sier en blid Jørgen Isnes.

Isnes fikk gå ned på banen og feire sammen med resten av laget etter kampslutt. Hovedtreneren var fornøyd med lagmoralen.

– Denne kampen er et godt bilde på at vi er der vi var i fjor også, når vi kan sette innpå spillere for å snu kampen. Vi klarer å avgjøre disse jevne kampene. Det handler om mentalitet og kvalitet. Øby for eksempel, der har du kvalitetsspiller. Vi får energi når han kommer inn. Mange var redd for at vi ikke skulle ha noen målscorere da vi mistet Lars Olden Larsen og Moses Mawa i fjor. Hvis vi kan score nok mål, så er det likegyldig for meg hvem som scorer, avslutter Jørgen Isnes.

Les også: Fredheim Holm: – Vi skal kjempe om opprykk i år også

Mer fra Dagsavisen