Nytt sterkt KFUM-poeng mot Tromsø

(KFUM Oslo – Tromsø 1-1) KFUM spilte ball i hatt med Tromsø de første 45 minuttene på Ekeberg, og burde gått i garderoben med en 3-0-ledelse. I stedet spiste Tromsø seg inn i kampen i den andre omgangen.

Etter sju kamper uten seier, og KFUM-trener Jørgen Isnes dårligste resultatrekke i klubben, var det divisjonens kanskje to beste lag som ventet i de to neste kampene. Kåffa leverte en meget sterk prestasjon borte mot Ranheim, og fikk med seg alle tre poengene hjem fra Trøndelag.

Mot Tromsø var det bortelaget som fikk kampens første gode mulighet, og det allerede etter bare ett minutt. Fitim Azemi fikk en lang ball i bakrom. Azemi kom seg til Kåffas 16-meter og trillet ballen på langs til Eric Kitolano, men hans skudd fra omlag 15 meters hold gikk svakt midt på KFUM-keeper Alexander Pedersen.

Tromsø tok kontrollen på oppgjøret, og trillet mye ball innledningsvis, noe Kåffa så ut til å være godt forberedt på. Vertene fikk nesten en stor mulighet etter fem-seks minutter, da bare en skliende Anders Finjord Jensen fikk taklet vekk et gjennomspill til Alagie Sanyang.

Utnyttet forsvarstabbe

Det skulle imidlertid ikke gå mer enn et par minutter før Sanyang faktisk fikk muligheten, da en horribel feilpasning i Tromsø-forsvaret skapte forvirring mellom to av TILs forsvarsspillere. Det gjorde at ballen plutselig lå på et sølvfat for Sanyang, som oppfattet situasjonen tidlig og nydelig plasserte ballen i en bue rundt Tromsø-keeper Jacob Karlstrøm.

Isnes' plan var tydelig å se i starten av kampen, da han ønsket at hans Kåffa-lag skulle absorbere presset fra et ballkontrollerende Tromsø og banke ballen i bakrom så fort muligheten bød seg. Det gjorde KFUM også med stort hell, da både Sanyang og Juba Moula villig vekk gikk på løp mot et høytstående Tromsø-forsvar.

Håkon Stavrum fintet vekk det som var av Tromsø-forsvarere ved flere anledninger på kanten sin, og etter 25 minutter gikk han i bakken inne i Tromsøs 16-meter. Kåffa-spillerne og de på tribunen ropte på straffe, men dommeren vinket spiller videre. I det hele tatt fungerte Kåffas plan utmerket den frøste halvtimen på Ekeberg.

KFUM radet opp sjanse etter sjanse

Like over halvtimen radet KFUM opp med dagens suverent beste angrep, da ballen ble slått i bakrom på Sanyang som slo den på tvers av Tromsø-forsvaret. På bakerste stolpe skled Stavrum inn, men han var akkurat for sent ute og fikk bare sklidd ballen i stolpen. Men på dette tidspunktet spilte altså Kåffa ball i hatt med Tromsø.

Minuttet senere broderte Kåffa seg igjennom igjen, da Sanyang og Sortevik spilte et vegg-spill som gjorde at førstnevnte fikk en halv meter og sendte avgårde et skudd fra 16 meters hold. Skuddet strøk utsiden av stolpen, og KFUM Oslo var uheldige som ikke ledet både 2-0 og 3-0 etter like over halvtimen spilt.

To minutter før pause fikk Kåffå nok en eventyrlig sjanse. Den kom på corner, som Rasch svingte inn fra høyre. Ballen datt ned og traff stopper Jørgen Hammer i foten og trillet mot mål. I siste øyeblikk fikk en TIL-fot pirket ballen ut til ny corner, og også den ble farlig. Igjen var det Rasch som svingte ballen inn, fra motsatt side denne gang, og ballen traff pannebrasken til den andre stopperen Gueye. Dessverre for Kåffa stusset han ballen over, og dermed gikk lagene til pause på 1-0 etter en mektig imponerende oppvisning fra hjemmelaget.

Tidlig kalddusj for KFUM

Den andre omgangen startet mye som den første, med Tromsø som kontrollerte spillet og KFUM som slo lange baller i bakrom. Etter sju minutter av den andre omgangen fikk Eric Kitolano lagt ballen ut til Daniel Berntsen, som skjøt via en KFUM-spiller og ut til corner. Tiden sto nærmest stille for Kåffa mens de så på om ballen duppet inn eller ikke, men allerede på den påfølgende corneren satt utlignet for Tromsø.

Corneren ble slått langt, på bakerste stolpe, der den utleide Vålerenga-spilleren Sakarias Opsahl fikk en relativt enkel jobb med å trille inn 1-1-målet. 21-åringen kom inn til pause, og brukte ikke mange minuttene på å gjøre seg gjeldende i byen han en dag håper å spille i som Vålerenga-spiller.

Tromsø tok gradvis mer og mer over kampen, og forsøkene fra KFUM ble stadig mer sporadisk. Etter 70 minutter kom det et godt forsøk fra hjemmelaget, der et fint veggspill satte opp Stian Sortevik, men han la seg bakpå og blåste ballen langt over Tromsø-målet.

Seiersmålet uteble

Kvarteret før slutt ble KFUM Oslo tatt på en kontring, da Eric Kitolano havnet i løpsduell med Jørgen Hammer. Tromsø-spissen brukte Hammer som et skjold, og sendte ballen i en bue rundt kapteinen, men KFUM-keeper Alexander Pedersen gjorde en meget god redning da han skjøv ballen ut til corner. Den var resultatløs.

Begge lagene prøvde å finne seiersmålet i sluttminuttene, og kampen bølget litt mer fram og tilbake. Eric Kitolano hadde en god mulighet for Tromsø, men satte den langt utenfor etter et fint løp i bakrom. KFUM hadde muligheten på enkelte overganger, men de ble ikke utnyttet godt nok. Helt på tampen av de fire tillagte minuttene fikk KFUM frispark på kanten av 16-meteren, men forsøket ble stanget unna på første stolpe.

Flere sjanser ble det ikke, og dermed endte det med poengdeling på Ekeberg.