Sport

Nytt spisstalent til KFUM

19 år gamle Abdul-Basit Agouda har signert en to-års-kontrakt med KFUM. To spillere vil samtidig prøvespille i fredagens treningskamp mot Skeid. Mens spissen Moses Mawa nå trener med Kalmar FF.

Av Per Erik Moen

Det er stor aktivitet på Ekeberg i den nyopprykkede 1. divisjonsklubben. Duoen Isnes/Fredheim Holm har seriøse hensikter før KFUMs andre forsøk på nest høyeste nivå starter i serieåpningen borte mot Sandefjord 31. mars.

Mandag signerte Abdul-Basit Agouda -  eller bare Basit - som er navnet i fotballmiljøet, for ambisjonsrike KFUM. Han kommer fra en noe opprivende avskjed med Stabæk i fjor der det ble lite spilletid.

Spiss eller kantspiller

Før det prøvde han seg i Strømsgodset i 2016 og 2017 der han scoret ett mål på A-laget og åtte på rekruttlaget. I 2015 spilte han tre kamper for Skeids A-lag.

- Han er en utrolig flott gutt. Hardtarbeidende i frontleddet. Relativt lav, men ei kruttønne med fart. Han spiller spiss eller kant, og er god en mot en. Daniel Fredheim Holm og jeg har fulgt ham nøye. Vi er sikre på at vi har fått tak i en spiller som passer godt inn hos oss, sier KFUM-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

Grünerløkka-gutten Basit har spilt 52 landskamper for Norge i aldersbestemte klasser og scoret 19 mål.

Dagsavisen vet at også hans tidligere klubb Skeid var i samtaler med Basit om en overgang, men valget falt på KFUM.

Fra Ull/Kisa er franskmannen Emmanuel Troudart hentet inn for prøvespill. Han var hos Osloklubben på prøvespill da han ankom Norge for ett år siden, men da var "Kåffa" i 2. divisjon, og franskmannen slo til da Kisa kom på banen.

- Nå kan han komme til oss igjen. Vi får se. Han får spilletid i kveldens oppgjør , fortsetter Isnes.

Jakter keeper og stopper

Troudart er aktuell på stopperplass hvis han blir KFUM-spiller.

Isnes opplyser videre at keeper Kjetil Haug tar turen fra Sogndal for å stå en omgang i mål i fredagens match mot Skeid.

KFUM er altså på jakt etter keeper, og det knyttes spenning til Haug (født i 1998, den gyldne årgangen i KFUM-stallen) og om han kommer på permanent basis til hovedstaden. Unge Haug har allerede lang fartstid. Han var i Manchester City allerede som 15 åring, og anses som et stort keeper-talent.

KFUM er også i dialog med Start angående en stopper. Isnes vil ikke ut med navnet. Men sier det kun kan bli en leieavtale, så klubben har også en tredje stopper i kikkerten.

Uansett; ny keeper og ny stopper skal være på plass om ikke lenge.

Moses vil videre

Samtidig er spissen Moses Mawa på prøvespill hos den svenske eliteserieklubben Kalmar FF. Moses ankom den svenske byen etter å ha vært på nok en "visningsrunde" hos TIL i Tromsø.

- Dere kan jo ikke miste Moses nå, som Fredheim Holm og Basit har kommet inn og forsterket et allerede bra offensivt lag, Isnes?

- Du sier noe. Klart vi gjerne vil beholde Moses. Han var klar på at han gjerne vil spille på et høyere nivå allerede da han kom til oss. Så dette har vi vært forberedt på, og åpne for hele veien. Får Moses napp i TIL eller i Kalmar FF, så skal vi ikke legge hindre i veien for det. Forutsatt at klubbene blir enige, naturligvis. Han har ett år igjen av kontrakten med oss.

Legger kabal før Marbella-tur

Kalmar FF skal ha hatt øyne på Moses over tid.

Moses Mawa har etter planen sin siste økt med den svenske klubben lørdag, og skal være på treningsfeltet på Ekeberg mandag.

Daniel Fredheim Holm kom fra VIF til KFUM etter sesongslutt. Kristian Brix har også skrevet under. Så sentrale brikker er på plass. Om en måned reiser kameratgjengen på treningsleir i Marbella.

Målet er at kabalen skal ha gått opp innen avreise.

PS. Fredagens kamp mot Skeid spilles i LSK-hallen med avspark klokka 17.45.

Mer fra Dagsavisen