Nytt Skeid-tap, kun kvalikplassen kan reddes

(Sandnes Ulf - Skeid 3-2). To kamper gjenstår og Skeid må vinne begge. Og Notodden må tape begge. Da kan Skeid redde kvalifiseringsplass.

Som man skjønner begynner selv de teoretiske mulighetene å bli skrinne for at Skeid skal overleve i OBOS-ligaen. Evnen til å vippe jevne kamper i sin favør, har visnet totalt. Søndag kom sesongens ellevte ettmålstap.

Sandnes Ulf hadde i praksis ingenting å spille for, men tok ledelsen tre ganger på hjemmebane og var nærmere en større seier enn Skeid en utligning.

Kun en borteseier

Skeid har ikke vunet en kamp siden 28. juli (over Kongsvinger) da årets eneste borteseier kom. Når laget skal anaysere sesongen 2019 vil mye handle om marginer i mot, salg av toppscoreren og manglende evne til å avgjøre jevne kamper.

Søndag tok Sandnes Ulf ledelsen allerede etter to minutter, men Johnny Buduson utlignet rett etterpå etter at han var først på innlegget fra Johannes Nunez.

Sandnes Ulf tok ledelsen igjen midtveis i omgangen, men fire minutter etter pause var det Hassas Yusuf som fikk uttelling da han fikk en returball som han sendte via en Ulf-forsvarer og i mål.

Slik er forutsetningene

Men Sandnes Ulf kjørte det meste av 2. omgangen og fikk sitt fortjente seiersmål. Tidligere på dagen slo Strømmen Raufoss, noe som betyr at Strømmen ikke kan tas igjen.

Da gjenstår to kamper for Skeid, men dette kan være avgjort allerede kommende lørdag på Intility arena. Annet enn seier over Notodden betyr nedrykk. Med seier er laget tre poeng bak Notodden, vil ha bedre målforskjell og da blir siste serierunde avgjørende. Notodden møter Start hjemme, mens Skeid møter Raufoss borte.

PS. Skeid kunne rykket ned allerede i dag, men ble reddet av at nedrykksklare Tromsdalen klarte 3-3 borte mot Notodden etter at hjemmelaget hadde ledet 3-1.

Sandnes Ulf – Skeid 3-2 (2-1)

Mål: 1-0 Claes Kronberg (2), 1-1 Johnny Buduson (5), 2-1 Kent Håvard Eriksen (18), 2-2 Hassan Mohamed Yusuf (49), 3-2 Ingvald Sandvik Halgunset (63).

Gult kort: Mustafa Hassan Ahmad, Skeid.

Skeid: Idar Nordby Lysgård - Tom Skogsrud, Kim Skogsrud, Ayoub Aleesami, Ahmed El Amrani - Hassan Yusuf (Henning Andresen 76.), Simen Hestnes, Charles Ezeh - Johnny Buduson (Mustafa Hassan Ahmed 79., Mesut Can, Johannes Nunez (Peter Michael 46.)

1. divisjon menn søndag, 28. runde:

Jerv – Nest-Sotra 0-1, KFUM Oslo – Kongsvinger 0-1, Notodden – Tromsdalen 3-3, Ull/Kisa – Sandefjord 0-2, HamKam – Strømmen 1-2, Raufoss – Sogndal 1-1, Sandnes Ulf – Skeid 3-2.

Spilt lørdag: Aalesund – Start 2-1.