Sport

Nytt Norge med ny kaptein

Det er Englands første kamp etter VM-fiaskoen. Gjenreisningen starter på Wembley mot et norsk lag som fornyer seg hver dag.

LONDON (Dagsavisen):Per Ciljan Skjelbred blir landslagets nye kaptein etter Brede Hangeland. Det blir en passende oppgave å debutere i den jobben på Wembley onsdag. Tirsdag kveld trente det norske laget på verdens mest berømte fotballarena.

- Jeg er litt stolt og det var en overraskende beskjed å få. Men jeg er klar til å ta den og skal levere både på og utenfor banen, sa Skjelbred til Dagsavisen før tirsdagens trening.

Per-Mathias Høgmo valgte Skjelbred fordi han snart vil være et av lagets mest rutinerte navn og han kjenner Skjelbred fra sin tid i Rosenborg.

- Han vil også være et forbilde. Per har opplevd mye motgang i karrieren, men har kjempet seg tilbake. Nå har han fått kontrakt med Hertha Berlin og spiller og trener på høyeste nivå daglig, sier Per-Mathias Høgmo om begrunnelsen. Samtidig vil han ha Tom Høgli som visekaptein, men han spiller ikke onsdagens landskamp.

Kampen mot England er generalprøven foran EM-kvalifiseringen mot Italia på Ullevaal tirsdag.

- Hva er likheten med med disse to motstanderne?

- At vi møter lag på høyeste nivå. Italia var det mest ballbesittende laget i VM og England leverte også mye bra selv om de fikk resultatene mot seg. Vi får en svært nyttig test på hvor vi står internasjonalt nå, svarer Høgmo.

Spillerne var fornøyd med hva de møtte inne på den gedigne arenaen. De møter et engelsk lag som også må bygge noe nytt. Og med ny kaptein i Wayne Rooney.

På grunn av at både Vegar Eggen Hedenstad og Tom Høgli må stå over, går antagelig  Håvard Nordtveit inn som venstreback fra start. Han ble drillet som det på tirsdagens trening.

Og Vegard Forrens midtstoppermakker blir antagelig Fredrik Semb Berge.

- Fredrik får Daniel Agger som makker i Brøndby og tilbakemeldingen fra treneren er svært positiv, sier Høgmo om det valget.

Sannsynlig norsk lagoppstilling (4-5-1):

Ørjan Nyland – Omar Elabdellaoui, Fredrik Semb Berge, Vegard Forren, Håvard Nordtveit – Mats Møller Dæhli, Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Ruben Yttergård Jenssen, Tarik Elyounoussi – Joshua King.

 Høgmo har fra før varslet at han vil bruke alle seks byttene underveis i kampen.

Kampen har avspark onsdak kveld klokka 21.00 norsk tid og sendes på Viasat Fotball.

Mer fra Dagsavisen