Nytt hjemmesjokk for Liverpool

(Liverpool - Brighton 0-1). Liverpool er ikke friskmeldt etter to solide borteseirer. Onsdag snublet rødtrøyene igjen for et bunnlag på Anfield i Brightons overraskende 1-0-seier.

Tross et massivt trykk i utligningsjakten greide ikke Liverpool å rette opp skaden. Steven Alzate ble matchvinner med sin scoring i det 56. minutt.

Dermed står forrige sesongs Premier League-mester med to strake hjemmetap. Nylig vant også Burnley 1-0 på en arena som i flere år virket som et ugjennomtrengelig fort. Med tapet stoppet Liverpools ubeseirede Anfield-rekke på 68 ligakamper.

Etter sjokksmellen dro Jürgen Klopps menn til London og vant 3-1 mot både Tottenham og West Ham. Men tilbake på Merseyside dukket problemene opp igjen.

Skapte lite

Liverpool skapte svært lite før pause. Mohamed Salah hadde en god sjanse etter fire minutter, men avslutningen gikk over mål. Det var alt vertene hadde å by på i første omgang.

Etter sidebytte klarte Liverpool å stable sammen et press på Brighton, men som i Burnley-kampen var det da gjestene skulle slå til og straffe hjemmelaget. Alzate sleivet inn vinnermålet etter at ballen på veien hadde vært innom lagkamerat Leandro Trossard.

Det var colombianerens første mål på 28 Premier League-kamper.

Syk Alisson

Liverpool spilte kampen uten førstekeeper Alisson på grunn av sykdom. Caoimhin Kelleher kom inn som erstatter.

Med tapet ligger Liverpool på fjerdeplass med 40 poeng. Det skiller sju poeng opp til Manchester City på tabelltoppen. Luken kan bli til ti poeng om City vinner sin «hengekamp».

Brighton har tatt store steg i det siste. I helgen vant laget fra sørkysten 1-0 hjemme mot Tottenham. Den gode stimen har tatt klubben opp til 15.-plassen.

Liverpool – Brighton 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Steven Alzate (56).

Dommer: Kevin Friend.

Gult kort: Georginio Wijnaldum, Liverpool.

Liverpool (4-3-3): Caoimhín Kelleher – Trent Alexander-Arnold, Nathaniel Phillips, Jordan Henderson, Andy Robertson – Georginio Wijnaldum (Alex Oxlade-Chamberlain fra 64.), Thiago, James Milner – Xherdan Shaqiri (Divock Origi fra 64.), Roberto Firmino (Curtis Jones fra 79.), Mohamed Salah.

Brighton (3-2-3-2): Robert Sánchez – Adam Webster, Lewis Dunk, Ben White – Solly March (Adam Lallana fra 67.), Dan Burn – Pascal Gross, Yves Bissouma, Steven Alzate – Neal Maupay (Aaron Connolly fra 83.), Leandro Trossard (Andi Zeqiri fra 87.).

Premier League menn onsdag, 22. runde:

Burnley – Manchester C. 0-2, Fulham – Leicester 0-2, Leeds – Everton 1-2, Aston Villa – West Ham 1-3, Liverpool – Brighton 0-1.

Spilt tirsdag: Sheffield U. – West Bromwich 2-1 , Wolverhampton – Arsenal 2-1 , Manchester U. – Southampton 9-0 , Newcastle – Crystal Palace 1-2 .

Spilles torsdag: Tottenham – Chelsea.