Nytt Grüner-tap i sjette bortekamp på rad. Men de skapte uro på Hamar

(Storhamar - Grüner 5-3). Etter seks bortekamper på rad kan Grüner endelig vende hjem til Grünerløkka. Torsdag ble det nytt nederlag, men laget vant de to siste periodene!

Nederlaget var ikke så veldig overraskende for laget som ikke har for vane å vinne på bortebane. Grüner hadde ikke mindre enn seks spillere ute med skader og gikk til oppgaven med mild skepsis. Tre baklengs rant inn før ti minutter var spilt, første periode endte med 4-0 til Storhamar og det ble fem baklengs før Grüner yppet seg.

– Første periode er en katastrofe. Vi er passive og følger ikke kampplanen. Vi er ubesluttsomme med puck. Vi tar oss opp i andre og tredje periode, sier trener Morten Elverud til Dagsavisen.

Og midtperioden kjennetegnet litt denne Grünerårgangen. Det kan se ganske hjelpeløst ut lenge, før de så klarer å omstille og levere flott hockey. Det siste førte til at de vant midtperioden i CC Amfi 2-1.

Kunne snudd kampen

Og den energien det skapte gjorde at matchen plutselig ble spennende igjen. Grüner gikk tøffest ut i den siste perioden, skapte en stor sjanse før kampens tredje redusering kom.

Men for å ta det konologisk:

Patrick Thoresen åpnet moroa etter drøye seks minutter da han styrte inn ledelsen med backhand. 40 sekunder senere gikk Jacob Noer en æresrunde på Grüners halvdel før han uten særlig motstand satte inn 2-0. Andreas Øksnes smalt inn 3-0 i det tiende spilleminuttet og da trodde nok de 200 som fikk innpass til denne kampen at dette var kjørt.

Simen Andre Edvardsen satte inn 4-0 før spillerne gikk til første pause. Grüner-spillerne kan jo telle, men skuddstatistikk på 20-4 er i overkant. Og det tok spillerne ansvar for.

Byttet keeper

Patrick Thoresen scoret først også i midtperioden, men vi fikk ingen videre reprise fra den første. Jesper Ekeberg hadde startet i Grüner-målet, men ble erstattet av Mikkel Wik som leverte en rekke gode redninger.

Og plutselig traff Grüner med forsøkene sine og da ble de også mer offensive. Håvard Salsten satte sitt første mål for sesongen etter en elegant avslutning før Bjørn Kevin Sunnqvist fulgte opp drøyt tre minutter senere. Her skulle det bli kamp igjen!

For de visste jo at mye har hanglet for Storhamar i høst. 4-7 for Manglerud Star og 2-1 over Narvik var resultatene i de to siste hjemmekampene. Blendende hockey har de sjelden vist.

Endelig hjemme på lørdag

Og Nicolai Eliesen skapte ny uro i hallen da han satte inn Grüners tredje scoring i tredje periode. Da hadde de nettopp misbrukt en stor sjanse.

Men flere scoringer ble det ikke og de valgte også å la keeper bli stående da de kunne levert en sluttspurt i overtall i sluttminuttene. Først et halvt minutt før slutt ble han tatt ut.

Lørdag inviterer Grüner til første hjemmekamp for sesongen når Narvik kommer til Grünerhallen.

– Vi må fortsette der vi slapp i dag og aldri fale tilbake til det vi gjorde i første periode, sier Elverud.

Storhamar – Grüner 5-3 (4-0, 1-2, 0-1)

1. periode: 1-0 (6.21) Patrick Thoresen (Jacob Noer, Eskild Bakke Olsen), 2-0 (7.08) Noer (Olsen), 3-0 (9.46) Andreas Øksnes (Martin Rønnild, Isak Hansen), 4-0 (14.11) Simen Andre Edvardsen (Øksnes, Hansen).

2. periode: 5-0 (24.30) Thoresen (Sander Vold Engebråten), 5-1 (34.33) Håvard Salsten (Mathias Landrø, Jens Holstad), 5-2 (37.17) Christoffer Larssen Berger (Sean-Michel Sunnqvist, Carl Axel Troed Wassenius).

3. periode: 5-3 (47.46) Nicolai Eliesen (Håvard Steen, Per Erik Gustav Lindhagen).

Utvisninger: Storhamar 4 x 2 min., Grüner 2 x 2 min.