Nyland holdt nullen da Liverpool-reservene ble slått ut av ligacupen

(Aston Villa - Liverpool 4-0). Ørjan Nyland fikk en sjelden sjanse til å vokte Aston Villa-målet i tirsdagens ligacupkvartfinale og bidro til 4-0-seier mot tidenes yngste Liverpool-lag.

Av Sjur Natvig

Premier League-lederlagets tenåringer gikk voldsomt ut på Villa Park skapte sjanser umiddelbart. Etter åtte minutter måtte Nyland slå Harvey Elliotts skudd over mål, og to minutter senere kom Herbie Kane til en kjempesjanse. Nyland stoppet skuddet, og Elliot satte returen utenfor.

Liverpools unggutter dominerte det første snaue kvarteret av kampen, men i det 14. minutt fikk Aston Villa frispark på siden. Flere spillere prøvde å nå Conor Hourihanes serve, men greide det ikke, og keeper Caoimhin Kelleher ble lurt slik at ballen gikk rett i mål.

Tre minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen med et selvmål. Ahmed Elmohamady la inn, og via Morgan Boyes' skotupp endret ballen retning og utmanøvrerte Kelleher.

Nådeløst

Liverpool fortsatte å styre spiller og skape mest, men det var Aston Villa som viste effektivitet. Et balltap av Sepp van den Berg ble nådeløst straffet av hjemmelaget. Jota fant Jonathan Kodjia, som stormet mot mål og lurte ballen forbi målvakten.

Rett før pause var kampen punktert for godt. Kodjia møtte et innlegg fra Elmohamady og gjorde 4-0.

Nyland leverte en kjemperedning tidlig i 2. omgang da Kane endret retning på en avslutning fra Boyes. Nordmannens refleksredning nektet Liverpool et trøstemål. Mot slutten leverte han en ny god redning av et hardt skudd fra Tony Gallacher.

I stedet satte innbytter Wesley punktum på overtid.

Det er første gang siden mai 2015 at Liverpool har sluppet inn minst fire mål i en kamp, men det var et rent ungdomslag som stilte tirsdag.

Snittalder 19

Jürgen Klopp har tatt med førstelagstroppen til Qatar, der Liverpool spiller semifinale i klubb-VM onsdag. U23-trener Neil Critchley ledet ungdommene i ligacupkvartfinalen, som på grunn av det tette kampprogrammet måtte spilles mens klubb-VM pågår.

Snittalderen på laget som startet var 19 år, seks måneder og tre dager. Laveste draktnummer i Liverpool-troppen hadde Ki-Jana Hoever med nummer 51 på ryggen.

Også Aston Villa stilte et reservepreget lag, med 10 endringer fra forrige Premier League-kamp, selv om hjemmelaget hadde langt flere meritterte spillere.

Selv om forutsetningene for kampen var kjent, møtte 5000 Liverpool-tilhengere opp på Villa Park for å heie på de uprøvde talentene.

Tidligere i sesongen har Nyland spilt en kamp i Premier League og en i ligacupen. Han svekket iallfall ikke sin mulighet til å få flere sjanser.

De tre andre kvartfinalene i ligacupen spilles onsdag kveld.