Nykommerens kunstmål og volleyperle ga Palace-seier

Nyervervelsen Jean-Philippe Mateta vartet opp med en lekker scoring da Crystal Palace slo Brighton 2-1 i Premier League mandag. Christian Benteke avgjorde.

Belgiske Benteke kom inn som innbytter i annen omgang og fikk kjempetreff på volley på overtid. Ballen smatt utagbart inn ved lengste stolpe.

Scoringen kom så til de grader mot spillets gang. Annen omgang ble i lange perioder et stormløp mot Palace-målet, men effektiviteten var nesten fraværende hos Brighton-spillerne. Det ble med Joel Veltmans utligning til 1-1.

Den kom etter 55 minutters spill, da Palace-forsvarer Tyrick Mitchell sendte ballen rett i beina på Veltman i god posisjon foran mål. Høyrebacken takket og scoret sitt første mål Brighton-mål.

Kampens prestasjon sto imidlertid Palace-spissen Mateta for i motsatt ende av banen. En snau halvtime var spilt av første omgang da spissen som er lånt inn fra tyske Mainz viste seg fram.

Et innlegg fra Jordan Ayew endte foran mål hos Mateta, som på vakkert vis hælflikket ballen i mål.

Seieren betyr at Palace klatret til 13.-plass på tabellen. Brighton har kun fire lag bak seg på tabellen, og ned til Fulham under streken skiller det bare fire poeng.