Nye seire til topplagene Molde og Bodø/Glimt

Med Ola Brynhildsen på benken fra start hadde Molde få problemer mot Stabæk søndag. 4-1 betyr at Molde har vunnet samtlige fire eliteseriekamper denne sesongen. Det samme har Bodø/Glimt.

Ola Brynhildsen forlot Stabæk for Molde før årets sesong. Det skapte mye oppstyr. Det ble blant annet hengt opp et mye omtalt banner utenfor huset til Brynhildsens mor.

Søndag var både han og tidligere Stabæk-spiller Ohi Omoijuanfo på benken fra start mot gamleklubben. De fikk se sitt Molde ha få problemer med Stabæk.

Magnus Wolff Eikrem snek inn 1-0 i den første omgangen, før Erling Knudtzon scoret 30 sekunder etter at han kom innpå i den andre omgangen. Så bredsidet Leke James inn 3-0 fire minutter senere, før Hugo Vetlesen reduserte til 1-3 like etter. 

Brynhildsen fikk spille de siste ni minuttene etter at John Kitolano måtte av etter en smell, mens Ohi kom inn etter 69 minutter. Han scoret også kampens siste mål på straffe. 

4-1-seieren gjør at Molde fortsatt ikke har avgitt poeng i Eliteserien denne sesongen. De har tatt tolv av tolv poeng etter fire kamper. 

– Det er en solid åpning. Jeg ser mer og mer tendenser til at vi nærmer oss der vi vil være. Jeg er fornøyd med mye, men det er fortsatt ting som kan bli bedre, sa Molde-trener Erling Moe til Eurosport etter kampen.

Kassi måtte ut

Mange Stabæk-supportere ble nok bekymret da de så Luc Kassi haltende ut av banen etter kvarteret spilt. Han klarte ikke å fortsette og måtte byttes ut. Ivorianeren gikk også glipp av hele 2018-sesongen som følge av en lårskade og påfølgende operasjon.

Og like etter tok Molde ledelsen. Magnus Wolff Eikrem så at Marcus Sandberg sto feilplassert i mål og prøvde lykken fra 25 meter. Skuddet var ikke særlig hardt, men godt plassert, og ballen gikk i mål. Det var Eikrems andre mål denne sesongen. 

På spørsmål om midtbanespilleren så at Sandberg sto feilplassert på målet, svarte målscoreren:

– Nei, det får bli opp til dere å bestemme.

Leke James headet inn det han trodde var Moldes andre seks minutter før pause, men målet ble vinket av for en forseelse i forkant. 

Emil Jonassen fikk så en gedigen mulighet til å utligne til 1-1, men han skjøt langt over fra fem-seks meter. 

Hugo Vetlesen var ennå nærmere på overtid da han fikk skutt fra 13 meter, men skuddet gikk på innsiden av stanga og ut. 

30 sekunder

Erling Knudtzon hadde bare vært på banen i drøye 30 sekunder da han satte inn 2-0. Emil Bohinen mistet ballen på egen banehalvdel og Wolff Eikrem fikk skutt fra 14 meter. Keeper Sandberg måtte gi retur, og fra kloss hold banket Knudtzon ballen i mål. 

Og Molde fortsatte å kjøre på. Joshua Kitolano fikk ball ute til venstre og slo lekkert inn til Leke James, som hadde kommet seg fri fra Andreas Hanche-Olsen. Ballen spratt ned foran James, som satte den i mål fra fire-fem meter.

Men 3-0-ledelsen varte ikke lenge. Drøye minuttet etter målet til James reduserte Vetlesen med et hodestøt fra fem-seks meter. 

Det sto seg til det 93. minutt. Da dømte Rohit Saggi straffe etter at Oliver Valaker Edvardsen hadde handset i boks. Ohi var kald og satte inn andre for sesongen og kampens siste til 4-1.

Glimt fikk trøbbel

Sarpsborg klarte nesten ett poeng i bortekampen mot serieleder Bodø/Glimt, men en feil av keeper David Mitov Nilsson hjalp Glimt til 2-1-seier søndag.

Det var topp mot bunn i Bodø da hjemmelaget Glimt gikk for sin fjerde strake seier i sesonginnledningen mot Sarpsborg som sto uten poeng etter tre kamper. Likevel ble det ikke den overkjørselen mange hadde sett for seg på forhånd.

For Sarpsborg stilte uten enkelte av sine kreative krefter fra start og klarte med et solid forsvar å holde unna Bodø/Glimts eksplosive angrep tidlig i kampen.

Så tabbet keeper David Mitov Nilsson seg ut. Sarpsborgs målvakt glapp et innlegg og ble straffet av Jens Petter Hauge og Bodø/Glimt.

Sarpsborg fikk samtidig uttelling da innbytter Ole Jørgen Halvorsen utlignet åtte minutter etter han kom inn for høyreback Sulayman Bojang til pause.

Det var likevel ikke nok til å stoppe Bodø/Glimts seiersrekke. Kort tid etterpå fikk Fredrik Bjørkan ballen fram til Ulrik Saltnes i boksen. Han sikret seieren for Glimt som styrte så å si hele kampen.

– I dag synes jeg vi gjør en solid prestasjon ut fra det vi hadde bestemt. Likevel handler det om at man i tillegg må være bra i de avgjørende situasjonene. Vi slipper inn et enkelt skudd og sprekker opp for enkelt på deres 2-1-mål, oppsummerte Sarpsborg-trener Mikael Stahre til Eurosport.

Glimt tar med det nok en seier og leder stadig Eliteserien foran Molde som også står med full pott. Stahres Sarpsborg klarte nesten å få med seg et sterkt poeng, men måtte reise tomhendte hjem.

Defensiv tilnærming

Stahres kampplan var klar, Sarpsborg skulle demme opp for Bodø/Glimt som hadde scoret 13 mål på sine tre første kamper og ta vare på de få mulighetene de fikk.

Det fungerte i en halvtime der Glimt styrte kampen uten å skape noe særlig, men istedenfor var det hjemmelaget som tok vare på muligheten da Mitov Nilsson mistet et innlegg rett i føttene til Kasper Junker.

Glimts toppscorer reagerte kjapt og spilte ballen tilbake til en rettvendt Jens Petter Hauge, som enkelt kunne sett inn sitt tredje mål for sesongen.

Sarpsborg fortsatte å ligge dypt, men byttet i pausen der høyreback Sulayman Bojang ble erstattet av angrepsspilleren Ole Jørgen Halvorsen tydet på et mer offensivt bortelag i annen omgang.

Offensivt bytte betalte seg

For Halvorsen brukte knappe ti minutter på å utgjøre en forskjell. En corner fra den presise foten til Anton Saletros endte på bakre stolpe og etter en svak klarering skjøt Halvorsen ved første mulighet. Ballen snek seg inn på bakre stolpe via et Bodø/Glimt-bein og lagene var like langt.

Men resultatet sto seg ikke lenge, for etter 58 minutter hadde Glimt satt ballen i mål bak Mitov Nilsson nok en gang. Denne gangen kunne ikke keeper klandres, for skuddet fra ti meter var velplassert nok til å trille inn på bakre stolpe.

– De faller utrolig dypt, og heldigvis fikk vi utnyttet det der med litt presisjon. Det hadde manglet litt på det i kampen, sa målscorer Saltnes om målet.

Glimt var nær ved å legge på til 3-1 ved Philip Zinckernagel like før en time var spilt, men med et tigersprang på riktig tidspunkt hindret Mitov Nilsson baklengsmål.

Dødballfoten til Saletros ble gjeldende igjen da Sarpsborg fikk en mulighet etter 73 minutter, men headingen til Jørgen Horn dalte ned på tverrligger og ut.

Da kunne Glimt til slutt juble for tre nye poeng.

Eliteserien menn søndag, 4. runde: 

Bodø/Glimt – Sarpsborg 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Jens Petter Hauge (32), 1-1 Ole Jørgen Halvorsen (54), 2-1 Ulrik Saltnes (58).

Dommer: Mohammad Aslam.

Gult kort: Sulayman Bojang, Magnar Ødegaard, Sarpsborg.

Mjøndalen – Kristiansund 1-2 (0-0)

Mål: 0-1 Liridon Kalludra (50), 0-2 Amahl Pellegrino (86), 1-2 Shuaibu Lalle Ibrahim (90).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

 

Molde – Stabæk 4-1 (1-0)

200 tilskuere.

Mål: 1-0 Magnus Wolff Eikrem (20), 2-0 Erling Knudtzon (55), 3-0 Leke James (59), 3-1 Hugo Vetlesen (61), 4-1 Ohi Omoijuanfo (str. 90).

Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

Gult kort: Fredrik Aursnes, Magnus Wolff Eikrem, John Kitolano, Martin Ellingsen, Etzaz Hussain, Molde, Hugo Vetlesen, Andreas Hanche-Olsen, Stabæk.

Sandefjord – Haugesund 0-1 (0-1)

200 tilskuere.

Mål: 0-1 Kristoffer Velde (15).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Rufo, Sandefjord.

Strømsgodset – Aalesund 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Sigurd Haugen (30), 1-1 Mikkel Maigaard (str. 89).

Dommer: Marius Hansen Groetta.

Gult kort: Niklas Gunnarsson, Strømsgodset, Ståle Stålinho Sæthre, Shaquill Sno, Sigurd Haugen, Izu Uzochukwu, Aalesund.

Rødt kort: Jack Ipalibo (90), Strømsgodset.

Senere kampstart (20.30): Brann - Rosenborg.

Spilt lørdag: Start - Odd 0-5, Vålerenga - Viking 2-1