Sport

Nye navn fram i lyset

Norge har tid til å få hele troppen i gang i VM. Derfor blir det endringer i kveldens norske lag.

Bilde 1 av 2

MONCTON: Even Pellerud vil gi mer spilletid til flere av spillerne som har vist form under VM-samlingen. Han både endrer og rokerer i laget før kveldens kamp mot Elfenbenskysten.

I hele VM-oppkjøringen var landslaget forfulgt av skader, som sammen med leting etter de riktige spillerne og den rette formasjonen førte til mange utskiftninger fra kamp til kamp. I VM-sluttspillet har Pellerud brukt 14 spillere fra start i de to første kampene, og han slipper trolig til tre nye mot Elfenbenskysten. Da vil 16 av 20 utespillere i troppen ha spilt fra start i gruppespillet.

LES OGSÅ: Marens magiske frispark

Balanse

Hun spilte halvannen omgang mot Thailand, startet på benken mot Tyskland, men kom inn og var med på å vende den kampen. I kveld er hun sannsynligvis med fra start igjen.

– Jeg har ikke hatt så veldig stor belastning til nå, og det går veldig bra med meg, sier indreløperen som matches forsiktig etter sin kneoperasjon i vår. Hun har vært svært viktig for Norges angrepsspill så langt i VM.

Forståelse

Hun har forståelse for Pelleruds vurderinger.

– Så lenge man vinner kamper så funker det jo bra. Og jeg er enig i at det kan være veldig viktig å ha en spiller som Isabell Herlovsen «sharp» i neste kamp. Da kan det være veldig bra å la henne stå over en kamp, men spørsmålet er hvor mange du skal la hvile, sier hun.

LES OGSÅ: Perfekt VM-start for jentene

Første kamp

Både Elise Thorsnes og Emilie Haavi ligger an til å få sin første kamp fra start, mens Lisa-Marie Karlseng Utland kan få sin mesterskapsdebut som høyre kant.

– Målet mitt i VM har vært et innhopp, men jeg har ikke noe imot å starte om jeg får det, sier Utland til NTB. Hun har tidligere spilt bare 11 minutter på landslaget.

Fire nye navn

Ut fra formasjonstreningen på Rocky Stone-anlegget i går spiller Kristine Minde venstreback, mens Lene Mykjåland fortsetter i ankerrollen på midtbanen der hun var god sist. Med Solveig Gulbrandsen tilbake tyder det på fire nye navn i laget fra start.

Isabell Herlovsen og Maren Mjelde, som spilte hovedroller mot Tyskland, ser ut til å få hvile, i likhet med Ingrid Moe Wold og Gry Tofte Ims. (NTB)

Mer fra Dagsavisen