Nye golfdatoer for Hovland, British Open utsatt ett år

British Open har blitt utsatt i ett år som følge av koronaviruset. Samtidig har US Open, PGA Championship og US Masters fått nye datoer senere i 2020.

Av Even Lübeck

British Open på Royal St. George's på sørkysten av England skulle blitt spilt 16.- 19. juli, men koronaviruset har satt en stopper for det. Verdens eldste golfturnering er med det utsatt. Isteden blir det arrangert fra 11. til 18. juli i 2021. 

Det er første gang siden andre verdenskrig på 40-tallet at British Open ikke går av stabelen.

– Vi har undersøkt alle alternativene for å få spilt «The Open» i år, men det kommer ikke til å være mulig, sier British Open-sjef Martin Slumbers.

- Vi skjønner at mange er skuffet over avgjørelsen vi har tatt, men vi må beskytte helsen og sikkerheten til fansen, spillerne, frivillige og de som jobber med turneringen, fortsetter Slumbers.

Fått nye datoer

Samtidig som British Open utsettes til 2021, har de tre andre Major-turneringene fått nye datoer. British Open er den eneste som ikke avvikles i år. 

Til vanlig er US Masters årets første Major-turnering. Også den er utsatt. Turneringen skulle vært arrangert fra 9. til 12. april, men har nå fått nye datoer: 12. til 15. november på Augusta National Golf Club. Dermed blir den også den siste Major-turneringen i 2020. 

PGA Championship skulle opprinnelig bli arrangert i mai, men det er nå bekreftet at storturneringen skal arrangeres fra 6. til 9. august. 

Også US Open har blitt flyttet. Egentlig skulle den gå av stabelen fra 18. til 21. juni, men den skal nå avvikles fra 17. til 20. september i New York.