Ny ydmykelse av Stabæk

(Stabæk - Kristiansund 1-4). Benjamin Stokke slo til med hattrick etter pause da Kristiansund knuste Stabæk 4-1 på Nadderud i Eliteserien. Det var opprykkslagets første borteseier i år.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

26-åringen fra Tønsberg tok på egen hånd luften ut av hjemmelaget med scoringer i det 63., 67. og 79. minutt. Jean Alassane Mendy hadde gitt Kristiansund ledelsen før pause.

– Jeg er så fornøyd med gutta i dag. Dette var en kollektiv seier. Vi har spilt en del jevne kamper som har bikket litt i vår disfavør, så det er deilig å være effektive og score så mange mål som vi gjør, sa KBK-trener Christian Mikkelsen til Eurosport.

Stabæk var heldig som ikke lå under mer etter første omgang, men fikk ny giv da Alex Tchuimeni-Nimely utlignet til 1-1 etter 55 minutter.

Rødt kort

Dessverre for vertene skulle målet vise seg å være til ingen nytte. Etter en vakker kontring var Kristiansund tilbake i føringen da Stokke lurte Stabæk-keeper Sayouba Mandé med en skuddfinte.

Samme mann la på til 3-1 bare fire minutter senere. Denne gangen utnyttet han sløvt forsvarsspill og gjorde ingen feil alene med keeper. Han fullførte måltrippelen da han plukket opp en returball elleve minutter før slutt.

På tampen fikk den unge innbytteren Morten Renå Olsen direkte rødt kort i det som bare var hans andre kamp i Eliteserien. Stabæk-spilleren fikk marsjordre for å takle Sverre Økland med synlige knotter.

Sliter

Stabæk har falt som en stein på tabellen. I forrige runde ble det hele 0-5 borte mot Brann. Bærumslaget står med hele fire strake tap og har kun to seirer på sine siste ti seriekamper. Toni Ordinas' mannskap ligger på 10.-plass med sine 18 poeng.

– Vi står midt i stormen. Nå har vi en stor jobb foran oss. I første omgang var det ikke stor forskjell på lagene. Man skulle tro vi skulle få energi etter utligningen, men vi gjorde feil og taklet ikke presset til Kristiansund. De tok en fortjent seier, sa Ordinas til Eurosport.

Borteseieren var Kristiansunds første i Eliteserien noensinne. Opprykkslaget står med 16 poeng etter 14 kamper.

– Det er viktig for oss å få den (første borteseier). Det gir oss troen på at vi ikke må ta alle poengene hjemme, sa Mikkelsen etter trepoengeren på Nadderud. (NTB)

Stabæk – Kristiansund 1-4 (0-1)

Nadderud stadion: 3835 tilskuere.

Mål: 0-1 Jean Alassane Mendy (14), 1-1 Alex Nimely (55), 1-2 Benjamin Stokke (63), 1-3 Stokke (67), 1-4 Stokke (79).

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.

Rødt kort: Morten Renå Olsen (88), Stabæk.

Stabæk (4-2-3-1): Sayouba Mandé – Håkon Skogseid, Andreas Hanche-Olsen, Morten Skjønsberg, Daniel Granli (Morten Renå Olsen fra 76.) – Luc Kassi, Tortol Lumanza – Tonny Brochmann, Hugo Vetlesen (Raymond Gyasi fra 71.), Alex Nimely – Ohi Omoijuanfo.

Kristiansund (4-4-2): Sean McDermott – Aliou Coly (Tor Erik Torske fra 86.), Nikita Baranov, Dan Peter Ulvestad, Christoffer Aasbak – Jonas Rønningen (Thompson Ekpe fra 84.), Sverre Økland, Pål Erik Ulvestad, Liridon Kalludra (Jesper Isaksen fra 89.) – Benjamin Stokke, Jean Alassane Mendy.