Sport

Ny svenske følger Berling inn dørene hos VIF

Lørdag ble Gustaf Berling (25) klar for et skaderammet Vålerenga Hockey. Mandag bekrefter trener Roy Johansen at nok en svenske er klar, og at nyervervelsen kan få sin debut mot Frisk Asker mandag kveld.

Den 27 år gamle forwarden Henrik Olsén er mannen som følger Berling inn dørene. Han kommer fra Nyköpings SK. Olsén har tidligere vært i klubber som Borlänge, Varberg, Kongsvinger, Piteå og Mora.

– Olsén er klar, ja, sier VIF-trener Roy Johansen til Dagsavisen.

Svensken bidrar med friske bein i et VIF-lag som har slitt stort på skadefronten den siste tiden.

– Olsén er en spiller som har vært litt overalt, og nå har valgt å komme til oss. Vi har stor manko på spillere. Han har sett bra ut på trening, sier Johansen.

Oppdatert: Senere mandag bekreftet også VIF på eget nettsted at Olsén er klar, og at han er spilleklar til Frisk-kampen.

Les også: Endelig en god VIF-nyhet på skadefronten (DA+)

Fortsatt lite i pengesekken

VIF-treneren tror ikke det vil komme flere spillere inn i nærmeste framtid.

– Vi har ikke penger til å hente så mye mer. Klubben er fortsatt i en vanskelig økonomisk situasjon, minner han om.

Lørdag ble nevnte Gustaf Berling klar for VIF. Den høyreiste forwarden kan få sin andre kamp for Vålerenga mot Frisk i kveld.

– Vi håper Berling kan bidra godt for oss, men også han trenger tid på å finne seg til rette, sier Johansen.

– Berling er en stor spiller, med bra offensive kvaliteter, og er god med puck, sa sportssjef Espen «Shampo» Knutsen til klubbens nettsted om overgangen lørdag.

VIF er tabellfemmer før mandagens kamp mot tabellfirer Frisk. Frisk vant 3-0 da lagene møttes lørdag.

– Vi håper jo å vippe kveldens kamp i vår favør. Det var jevnt forrige gang, sier Johansen.

Les også: Shampo: – Å ta medalje nå? Det blir som å tro på julenissen (DA+)

Skademareritt

VIF-treneren opplyser at det fortsatt er tungt på skadefronten.

– Filip Lalande, Daniel Sørvik og Martin Røymark er fortsatt ute. Axel Eidstedt er ute for sesongen. Filip Gunnarsson og Magnus Brekke Henriksen er også ute mot Frisk i kveld. Gunnarsson er heldigvis tilbake i starten av januar.

– Hvor krevende blir din jobb med alle skadene?

– Det er en annen situasjon enn i fjor. Vi må bruke flere yngre spillere, og de trenger tid på å ta steget. Vi har vel hatt cirka ti skadefrie A-lagsspillere den siste tiden. Vi har hatt like mange friske A-lagsspillere som juniorspillere på trening. Januar blir også en utfordrende måned for oss, det er vi fullstendig klar over, innrømmer han.

Nøkkelspiller Røymark har allerede vært ute en periode. Han sliter med skuldertrøbbel, men sa nylig til Dagsavisen at han slipper unna operasjon. Røymark er trolig tilbake i midten av februar.

Mer fra Dagsavisen