Ny storsmell for Grüner

(Grüner - Stavanger Oilers 2-9). Grüner åpne bra, men klarte ikke stå i mot trykket fra Norges suverent beste ishockeylag.

Stavanger Oilers økte ledelsen til 17 poeng etter kampen på Grünerløkka og er i ferd med å avgjøre serien før jul.

Grüner blir sakkende akterut i den andre enden av tabellen, men det var i hvert fall noen lyspunkter bak stortapet. Det ble seende ekstra stygt ut da Stavangers to siste mål kom i kampens to siste minutter i en sisteperiode der Grüner vant skuddstatistikken 11-9.

Holdt nullen i et kvarter

Det var også en brukbar åpning der Gruner klarte å kneble Stavangers forsøk, men alle visste jo at nullen ville sprekke før eller siden. Denne gangen gikk det et snaut kvarter før Ludvig Hoff sendte Oilers i ledelsen i power play.

Like etterpå måtte Oilets Tommy Kristiansen ut og i det overtallet fik Grüner inn utligningen ved Tobias Skuterud.

Oilers scoret to ganger til før lagene gikk til første pause.

En fryktelig start av annen periode ødela kampen for hjemmelaget. Tre nye baklengs ble sluppet inn. Og derfra og inn handlet det bare om å gjøre en anstendig kamp.

Debutanten scoret

Siste periode ble spillemessig mye bedre, men på stillingen 1-6 var jo kampen kjørt.

Likevel fikk den finske debutanten Niklas Sundfors gleden av å score sitt første mål for Grüner da han kom alene med keeper og satte pucken opp i krysset.

Grüner ville prøve mer og hamret løs, traff stanga, men ble dødelig utnyttet på kontringer. Og med tre nye Stavanger-scoringer ble sluttresultatet stygt. Skuddstatistikken endte 26-45 (8-20, 7-16, 11-9).

Dermed topper Stavanger Oilers ligaen med 57 poeng, mens Grüner har nøyaktig 50 poeng færre sist på tabellen. Det er fire poeng opp til Manglerud Star, det eneste laget de kan ha håp om å ta igjen.

Grüner – Stavanger 2-9 (1-3, 0-3, 1-3)

Grünerhallen: 203 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0-1 (14.28) Ludvig Hoff (Andreas Klavestad, Daniel Bøen Rokseth), 1-1 (15.34) Tobias Skuterud (Trym Auren, Robin Olsen-Syversen), 1-2 (17.19) David Morley (Dan Kissel, Patrick Ulriksen), 1-3 (18.55) Hoff (Nolan Zajac, Brady Maurice Brassart).

2. periode: 1-4 (21.06) Nicolai Bryhnisveen (Magnus Hoff, Kristian Forsberg), 1-5 (22.14) Kissel (Klavestad), 1-6 (35.28) Brassart (André Bjelland Strandborg, Hoff), .

3. periode: 2-6 (44.55) Niklas Anders Sundfors (Auren, Sebastian Skaar), 2-7 (45.34) Zajac (Mathias Trettenes, Kissel), 2-8 (58.15) Klavestad (Zajac), 2-9 (59.13) Hoff (Strandborg, Bryhnisveen).

Utvisninger: Grüner 6 x 2 min. og 1 x 10 min., Stavanger 5 x 2 min.