Sport

Ny sprintoppvisning av Klæbo

Landslagstrener Arild Monsen var mektig imponert etter Johannes Høsflot Klæbos sprintoppvisning på Beitostølen lørdag.

Av Egil Sæther

BEITOSTØLEN: 21-åringen fra Byåsen i Trondheim var flere klasser bedre enn konkurrentene og viste samtlige den berømte vinterveien.

– Klæbo viser nye sider av skisporten som er interessant. Han skyter ut av svingene på en måte som vi aldri har sett før. Det finnes kanskje dem som har bedre balanse enn ham, men det er ingen som utnytter balansen i skisporet slik han gjør. Ikke minst når han er sliten. Klæbo har et rykk underveis som mange av de andre har trøbbel med, sa Monsen etter at Klæbo hadde vist fram et rykk i finalen som ingen kunne svare på.

Kasper Stadaas og Eirik Brandsdal ble henvist til de to øvrige pallplassene.

Bestefar Kåre Høsflot sa at Klæbo har en balanse som ingen andre langrennsløpere i nærheten av.

Det ville ikke Klæbo selv være med på.

– Nei. Nå tror jeg han var snill med meg. Han snakker ikke helt sant der. Han er flink til å skryte meg opp, men nå tror jeg det er best å få ned forventningene. Men balansen er en viktig del av det å gå raskt på ski, og det er noe vi prøver å jobbe med, sa Klæbo.

Knallåpning

Klæbo ble nummer to under fredagens 15 kilometer klassisk og kan reise hjem fra Valdres med en solid dose selvtillit. Søndagens 15 kilometer i fri teknikk går uten Klæbo.

– Hva er du mest fornøyd med ut fra forventningene?

– Jeg er vel egentlig godt fornøyd med begge to. Jeg er bra fornøyd med at sprintformen er der den skal være og at det fungerer, og ikke minst er det godt å ta med seg at distanseformen er bra. Alt i alt er det en bra helg, og det er godt å være i gang. Det er det viktigste.

– Det så lett ut i dag?

– Det var ikke lett i det hele tatt. Jeg hadde et mål om å gå bra på ski og få til et godt løp. Ikke minst hadde jeg lyst til å stikke av fra slutten og se om det holdt, og heldigvis så holdt det.

Mer å gå på

Bestefar Kåre Høsflot er den som fortsatt følger Johannes Høsflot Klæbo tettest på trening. 74-åringen summerte opp helgen på følgende vis.

– Han har gjort jobben sin og vel så det. I går (fredag) var det litt i overkant av det vi trodde, men i dag hadde vi kanskje trodd at det skulle gå an å vinne. Vi visste at han ville være bra, og han er absolutt der han skal være.

– Hva kan dette ende med?

– Det er umulig å vite hvor mye han har å gå på, men vi har ikke lagt til noe spesielt her på Beitostølen.

– Hvordan ser du fram til de to neste helgene?

– Det skal ikke bli noe dårligere hvis han holder seg frisk. Kuusamo er en konkurranse som passer ham godt med en jaktstart til slutt, sa bestefaren.

Verdenscuphelgen i Kuusamo går som en minitour med tre konkurranse fra kommende fredag til søndag. (NTB)

Mer fra Dagsavisen