Ny smell for Tottenham

(Brighton - Tottenham 1-0). Leandro Trossards scoring 17 minutter ut i 1. omgang gjorde at Brighton slo Tottenham 1-0 i søndagens senkamp i Premier League.

Scoringen kom etter et strålende angrep. Pascal Groß mottok en glimrende gjennombruddspasning fra Alexis Mac Allister. Tyskeren tok seg inn i boksen og fant Trossard fra rundt åtte meters hold. På smått genialt vis plasserte han ballen rolig i nærmeste hjørne bak Tottenhams keeper Hugo Lloris.

Belgieren spilte sin første kamp fra start for sesongen, i hans ene av to kamper så langt i sesongen 2020/2021.

Tottenham spilte en meget svak 1. omgang, og hjemmelaget ledet fullt fortjent. Hjemmelaget var best etter pause også, og de kunne ha vunnet med større sifre. Seieren var lagets første på hjemmebane i Premier League siden de slo Arsenal 20. juni.

Tre poeng for Brighton gjorde at de økte avstanden ned til de tre nedrykksplasserte lagene. De har 21 poeng på 17.-plass.

Tottenham står fast på 6.-plassen med sine 33 poeng.

Brighton – Tottenham 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Leandro Trossard (17).

Dommer: Peter Bankes.

Gult kort: Neal Maupay, Dan Burn, Brighton, Toby Alderweireld, Tottenham.

Brighton (3-5-2): Robert Sánchez – Ben White, Lewis Dunk, Adam Webster – Joël Veltman (Dan Burn fra 72.), Pascal Gross, Yves Bissouma, Alexis Mac Allister, Solly March – Leandro Trossard (Aaron Connolly fra 79.), Neal Maupay (Adam Lallana fra 80.).

Tottenham (3-4-3): Hugo Lloris – Davinson Sánchez (Carlos Vinícius fra 46.), Toby Alderweireld, Joe Rodon – Moussa Sissoko, Tanguy Ndombele (Erik Lamela fra 75.), Pierre-Emile Højbjerg, Ben Davies – Gareth Bale (Lucas Moura fra 62.), Steven Bergwijn, Heung-min Son.