Sport

Ny smell for Sverige, poengløse i nasjonsligaen

Sverige trøbler med å ta nivået blant de aller beste i nasjonsligaen. De gul- og blåkledde tapte 1-2 for Kroatia på bortebane søndag.

Nikola Vlasic åpnet målkontoen for kroatene etter å ha blitt satt opp av Josip Brekalo. Marcus Berg tente håpet for svenskene like etter timen var spilt. Da ble han assistert av Emil Forsberg, men Andrej Kramaric sørget for nytt svensk tap seks minutter før slutt.

Sverige er i en knalltøff gruppe i A-divisjonen, som er øverste nivå i Uefas nasjonsliga. Tre kamper mot Kroatia, Portugal og Frankrike har alle endt med nederlag.

Først tapte svenskene 0-1 for Frankrike. Deretter fikk de bank av Portugal og Cristiano Ronaldo, der stjernespilleren sto for begge scoringene da Sverige med én mann utvist tapte 0-2.

Les også: Men dette var øyeblikket på Ullevaal

Målløst for Frankrike

Målene uteble da Frankrike og Portugal møttes for første gang siden EM-finalen i 2016. Begge står fortsatt med like mange poeng i nasjonsligaen.

Også for fire år siden sto det 0-0 mellom lagene på Stade de France etter ordinær tid. Den gang ble Portugal europamester med en scoring i ekstraomgangene.

Søndag fikk de ikke mer tid til å avgjøre kampen på samme bane. Dermed stoppet Frankrikes seiersrekke på fem kamper. Verdensmesterens forrige tap kom mot Tyrkia i EM-kvalifiseringen i juni i fjor.

I første omgang holdt begge lag høyt tempo, men de helt store sjansene uteble.

Det var heller ikke flust med muligheter etter pause. Stjernespissen Kylian Mbappé prøvde seg på en lobb tidlig, men Portugal-keeper Rui Patricio leste situasjonen godt og fikk slått ballen unna.

Kvarteret før slutt stupheadet Pepe inn et frispark bak Hugo Lloris i det franske buret, men stopperen ble korrekt avblåst for offside.

På overtid sendte Cristiano Ronaldo av gårde et farlig skudd, men Lloris sto stødig og fikk avverget faren. Kampen var Ronaldos 167. for Portugal, og kun ti spillere har hatt flere enn Juventus-stjernen.

Etter tre kamper står Portugal og Frankrike begge med sju poeng i gruppe 3 i A-divisjonen. Portugiserne er foran på målforskjell. Deretter følger Kroatia med tre poeng etter 2-1-seieren over Sverige.

Ueafs nasjonsliga fotball menn søndag, 3. kampdag:

A-divisjonen, gruppe 1:

Bosnia-Hercegovina – Nederland 0-0 (i Zenica), Polen – Italia 0-0 (i Gdansk)

Gruppe 2:

England – Belgia 2-1 (Wembley i London), Island – Danmark 0-3 (i Reykjavik)

Gruppe 3:

Kroatia – Sverige 2-1 (i Zagreb), Frankrike – Portugal 0-0 (i Saint-Denis)

B-divisjonen, gruppe 1:

Norge – Romania 4-0 (Ullevaal stadion), Nord-Irland – Østerrike 0-1 (i Belfast)

Gruppe 2:

Israel – Tsjekkia 1-2 (i Haifa), Skottland – Slovakia 1-0 (i Glasgow)

Gruppe 3:

Russland – Tyrkia 1-1 (i Moskva), Serbia – Ungarn 0-1 (i Beograd)

Gruppe 4:

Irland – Wales 0-0 (i Dublin), Finland – Bulgaria 2-0 (i Helsingfors)

C-divisjonen, gruppe 2:

Armenia – Georgia 2-2 (i Tychy, Polen), Estland – Nord-Makedonia 3-3 (i Tallinn)

Gruppe 3:

Hellas – Moldova 2-0 (i Aten), Kosovo – Slovenia 0-1 (i Pristina)

Gruppe 4:

Kasakhstan – Albania 0-0 (i Almaty), Litauen – Hviterussland 2-2 (i Vilnius).

Mer fra Dagsavisen