Sport

Ny personlig feil kostet KFUM dyrt i lokaloppgjøret

(Grorud – KFUM Oslo 3-0) KFUM-trener Jørgen Isnes er lut lei av at store personlige feil koster laget hans poeng, og sier at det blir vanskelig å vinne kamper hvis de fortsetter å gi vekk billige mål hele tiden.

Bilde 1 av 5

GRORUD (Dagsavisen): KFUM Oslo var fullt på høyde, og nok også det beste laget i starten på lokaloppgjøret mot Grorud, da lagene møttes på Grorud Arctic Match mandag kveld. Men det hjelper ikke stort da Kåffa ga vekk det første målet etter en personlig feil, som gjorde at laget måtte jakte utligning og etter hvert ble kontret i senk av Eirik Kjønøs menn.

– Jeg begynner å bli lei av at vi slipper inn så enkle baklengsmål som vi har gjort de siste kampene. Da (Håkon) Hoseth sklir og forærer de det første målet endrer det hele kampen. Det fører til at vi må sende flere mann i angrep og da er Grorud flinke til å utnytte det kontringsrommet som vi etterlater oss, sier en skuffet Jørgen Isnes til Dagsavisen etter kampslutt i årets første lokaloppgjør.

Les også: Grorud knuste KFUM i årets første lokaloppgjør

Ny personlig feil kostet Kåffa dyrt

Selv om Grorud tok ledelsen halvveis ut i den første omgangen, hadde Kåffa mye ball og banket på døren ved flere anledninger. Men det ble bare med halvfarligheter, før vertene takket for følget med to mål mot slutten av den andre omgangen.

– Vi taper kampen fortjent, men igjen er det vi selv som gir vekk billige mål. Det første målet er jo ikke en sjanse en gang, og måten vi slipper inn de to andre målene på er også for svakt av oss. Vi mister ballen for enkelt, og blir vippet av pinnen i alt for mange dueller. Nå må vi bli ferdige med de store personlige feilene, for hvis vi skal fortsette med det i hver kamp blir det vanskelig å vinne fotballmatcher, sier Isnes.

KFUM-kaptein Jørgen Hammer tror det er mange ting som spiller inn på hvorfor de personlige feilene har preget mye av Kåffas sesong til nå, men sier at de heller ikke må konsentrere seg for mye om feilene.

– Om det går på konsentrasjon, trygghet i posisjonering, grunnteknikk, eller hva det er vet jeg ikke. Det er mange ting som kan påvirke, og ikke minst handler det også en del om selvtillit. Får du det inn i hodet at nå skal du i hvert fall ikke gjøre noen feil, så ender du fort opp med nettopp å gjøre feil. Vi må selvsagt få eliminert feilene, men vi kan ikke gå rundt og frykte å gjøre feil, for den type tankegang kan føre til at vi gjør enda flere feil, sier Hammer.

Les også: – Det er plass til et Oslo-lag til i eliteserien (+)

– Veldig surt å tape lokaloppgjør som dette

Han mener det ble vanskelig å få med seg noe fra kampen da Grorud fikk det første målet, og fikk kampen inn i sitt spor, og skryter av Groruds kontringsspill.

– Når de får det første målet, kan de legge seg litt mer tilbake og satse på kontringer. Da blir det vanskelig for oss, og siden vi ikke klarer å være presise nok og sette opp et godt nok angrepsspill klarer vi heller ikke å bryte ned deres forsvar. Da skjer det som ofte skjer, at de scorer mål på kontringer, sier en slukøret kaptein Hammer.

Seks kamper er det nå uten seier for Kåffa, og selv om det ble et nytt nederlag i dag etter nedturen på overtid mot Kongsvinger sist, er likevel ikke alt helt bekmørkt for Isnes og co.

– Prestasjonsmessig spiller vi en helt ålreit kamp i dag, og vi produserer også nok sjanser til å score mål. Baklengsmålene handler også om store individuelle feil, mer enn større strukturelle problemer. Det er viktig å se etter de positive tingene en kan ta med seg, også må vi jobbe knallhardt inn mot Stjørdals/Blink på torsdag, sier Isnes.

– Det er veldig surt å tape lokaloppgjør som det her. Alle hadde lyst til å revansjere treningskampen fra før sesongen, og jeg følte at vi var motiverte og klare for oppgaven. Marginer vipper kamper, og vi må gjøre det bedre i enkeltsituasjonene som avgjør kampen over hele banen. I dag var vi rett og slett ikke gode nok, men mot Stjørdals/Blink starter vi med blanke ark, avslutter Hammer.

Les også: Isnes langt nede etter at Kåffa ga vekk seieren mot Kongsvinger på overtid (+)

Kampfakta:

Obos-ligaen, runde 11

Grorud – KFUM Oslo 3-0 (1-0)

Grorud Arctic Match, 200 tilskuere

Mål: 1-0 Magnus Lankhof Dahlby (22.), 2-0 Thomas Elsebutangen (74.), 3-0 Fabian Østigård Ness (80.)

Grorud (4-4-2): Mats Gulbrandsen Viken – Trace Akino Murray, Arnar Thor Gudjonsson, Kristian Sirum Novak, Leo Cornic – Magnus Lankhof Dahlby (Fabian Østigård Ness fra 72.), Martin Høyland, Elias Kristoffersen Hagen (Christos Zafeiris fra 81.), Kevin Mankowitz (Sigurd Grønli fra 85.) – Preben Mankowitz (Faysal Mohamed Ahmed fra 81.), Oscar Aga (Thomas Elsebutangen fra 72.).

KFUM Oslo (4-3-3): Alexander Hurlen Pedersen – Håkon Helland Hoseth, Mansour Gueye (Emmanuel Jules Jacques Troudart fra 81.), Jørgen Hammer, Christopher Lindquist – Robin Gravli Rasch (Håkon Kristian Stavrum fra 67.), Olav Øby, Mohammed Mahnin – Alagie Sanyang (Yannis Maxitas Moula fra 63.), David Tavakoli (Abdul-Basit Ouro Agouda fra 81.), Fisnik Kastrati (Juba Massinissa Moula fra 57.).

Gule kort: Trace Akino Murray, Mats Gulbrandsen Viken, Grorud. Alexander Hurlen Pedersen, KFUM Oslo.

Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen (Kråkerøy IL)

Øvrige resultater:

Ranheim – Strømmen 5 - 1 Raufoss – Ull/Kisa 1 - 1 Sandnes Ulf – HamKam 1 - 2 Stjørdals-Blink – Åsane 2 - 2 Tromsø – Sogndal 2 - 2 Øygarden – Jerv 1 - 0, Kongsvinger - Lillestrøm 0-3.

Mer fra Dagsavisen