Nyheter

Ny målvakt klar for Manglerud Star: - Jeg gleder meg til å være med å bidra i kampen om sluttspill

Manglerud Star nekter å gi opp kampen om å nå sesongens sluttspill. Fredag var ny keeper på plass i drabantbyen.

Torsdag tapte Manglerud Star 4-0, borte mot Lillehammer. Dagen etter får Dagsavisen opplyst at Manglerud Star henter den kanadiske målvakten Evan Weninger (23).

Weninger har tidligere spilt i den øverste college-ligaen i USA, og har det siste året spilt i ECHL, for flere forskjellige klubber, og ligget rundt 90 i redningsprosent. Nå er håpet at han kan være med å ta MS til sluttspillet. Etter torsdagens kamper ligger MS sju poeng bak Narvik i kampen om den siste sluttspillplassen.

- Jeg har vokst opp med å spille hockey hele livet. På college satt jeg rekorder for redninger og shutouts, og har siden dette hatt en drøm om å spille i Europa. Å få komme til Norge er en drøm, sier han til Manglerud Stars hjemmeside, og legger til:

- Jeg gleder meg til å være med og bidra i kampen om sluttspill.

Siste frist for å få på plass overganger i Norge er 23.59 på mandag, så overgangen var i siste liten. I følge Manglerud Stars daglige leder, Cecilie Olsen, ville de helst ha internasjonale overganger innen den tiende, men noen sene kvelder med iherdig arbeid gjorde at overgangen løste seg.

- Verdt å sitte oppe til 02.30 tirsdag, for å fikse dette, sier hun til Dagsavisen og fortsetter:

- Vi er veldig fornøyde med å få på plass Evan. Det har vært en lang prosess etter at Brent Moran ble skadet, men vi er veldig fornøyde med å få dette i orden. Evan er spilleklar, og vi gleder oss til å se hva han kan bidra med for oss.

Med Weninger på plass i drabantbyen har MS, for andre gang denne sesongen, to utenlandske målvakter. Da Moran kom rundt jul endte det med at Fröberg forsvant til Narvik, nå er det Moran og Weninger som skal kjempe om keeperplassen hos de gule og grønne, sammen med Ole Morten Furseth, som har stått flere gode kamper etter at han erstattet Moran, som ble skadet.

Moran er for øvrig tilbake etter skaden han har slitt med, og mener selv at han er klar for kamper igjen, men på grunn av manglende treningsgrunnlag ble han vraket fra troppen som dro til Lillehammer torsdag.

Manglerud Stars keepertrener André Lystenstøen er godt fornøyd med å få på plass en ny keeper i klubben, og har tro på den unge kanadieren.

- I Evan får vi en atletisk målvakt som har gode hender, bra skøyteferdigheter, og leser spillet godt. I NCAA var han førstemålvakt i et lag som spiller i den kanskje tøffeste avdelingen, og viste at han mestret dette godt. Han har bevist at han behersker overgangen fra NCAA til seniorhockey, med flere gode kamper i ECHL. Målvakter som kommer fra ECHL til Get-ligaen har vist seg å være bra, så vi håper han kan bidra til innspurten av sesongen for oss.

Mer fra Dagsavisen