Ny giv ble nye Start

1.juni overtok Kjetil Rekdal et Start som så slutten på eliteseriespill i denne omgang. 14 kamper og 22 poeng senere ser alt annerledes ut på det blide Sørlandet.

Av Per Erik Moen

Da VIF søndag tapte 0-2 mot Kristiansund, var det høyest jubel på stadion da speaker opplyste at Start gikk mot en sterk borteseier i Tromsø. 

Årsaken til det er innlysende, og heter Kjetil Rekdal. Klanens ivrige medlemmer glemmer ikke hva han har gjort for klubben.

I samtalen med Rekdal, ler han først på utpust idet vi spør om tankene hans rundt at gamleklubben røyk 0-2 i oppgjøret mot Kristiansund. Så sier han, nå på innpust;

- Hadde jeg fremdeles vært ekspertkommentator i Eurosport, skulle jeg svart deg. Men som trener i en eliteserieklubb, ønsker jeg ikke å uttale meg om forhold i andre klubber.

 - Og da ei heller om kritikken fra blant andre Steffen Iversen mot Rosenborgtrener Rini Coolen?

- Riktig. Jeg kjenner da heller ikke de interne forholdene i klubben.

Hyller støtteapparatet 

- Da står vi tilbake med hva du har gjort i Start etter at alt så kullsort ut da du parkerte i Kristiansand 1. juni. Hva har skjedd?

- Først; vær så snill og skriv at dette ikke er resultat av en manns jobb. Hele støtteapparatet står bak denne snuoperasjonen. Og spillerne, selvsagt.

- Men, hva har du gjort?

- Mye. Det var forbedringspotensial over hele fjøla. Stikkord; disiplin, struktur, duellkraft, forflytningsevne, taktikk, og mye trening.

- Og vektlegging av en- til en-samtaler med spillerne?

- Ja, i større grad enn tidligere i min trenerkarriere . Det har ikke blitt mye tid til det i det siste, men dette er en prioritert oppgave i innspurten nå. Jeg vil inn i huene på spillerne mine. Èn detalj i èn spillers hverdag kan være utslagsgivende. Dette gjelder hele stallen.

Fem cupfinaler

Start har fire seriekamper igjen å spille. Og en semifinale i cupen. Mot Rosenborg i Trondheim 1. november. Men Rekdal omtaler alle de fem kampene som cupfinaler.

- Slitt klisje, kanskje, men sånn tenker vi nå. Vi har først Molde hjemme i serien kommende mandag. Et Molde som er best i Norge akkurat nå, og som har eliteseriens klart beste spiller i Erling Braut Håland. Så kommer midtukekampen i cupen mot Rosenborg i Trondheim, og deretter de tre siste seriekampene mot Sandefjord (b), Rosenborg (h), og Haugesund (b).

- Du er kjent for å ha god oversikt og mange tallkombinasjoner i hodet. Hva trengs i serieoppgjørene for at Sørlandet skal ha et lag i eliteserien også neste sesong?

- Vi står med 29 poeng nå. Jeg tror 32 er nok til kvalik.plass. Akkurat nå er mitt mål 34 poeng, avslutter Start-trener Kjetil Rekdal.