Sport

Ny dansk VIF-dynamitt

Jack Majgaard Jensen ler høyt og kraftig. Han skal løfte Vålerengas damelag videre.

VALLHALL (Dagsavisen): Etter sølv i serie og cup, og tidenes beste VIF-sesong for Vålerengas damelag, skal laget inn i kvalifisering til mesterligaen.

– Ja, jeg har erfaring fra mesterligaen og ja, jeg har erfaring i å utvikle lag. Og vi skal ha det moro, sier den 46 år gamle dansken nesten brølende når Dagsavisen snakker med ham etter torsdagens trening i Vallhall.

Han har ikke fått hilst på alle spillerne ennå, blant annet mangler kaptein Sherida Spitse (nybakt forelder), toppscorer Ajara Nyoja (fortsatt ferie) og Isabell Herlovsen som er tilbake etter bruddet med klubben i fjor.

Les også: Herlovsen tilbake i Vålerenga

Svensk seriemester

– Jobben her er fristende. Vålerenga er på vei opp og det er et lag med mange unge spillere i utvikling, sier dansken som ledet FC Rosengård til svensk seriemester og to kvartfinaler i mesterligaen.

Før det har han jobbet både med herre- og damelag i Danmark og Sverige.

– Mitt mantra er å utvikle spillere og lag, men som fotballtrener må man også vinne. Det er jeg veldig klar over!

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Kort karriere

Basen han kommer fra er Brøndby utenfor København. Der spilte han selv opp til første års senior. Så bestemte han seg tidlig for å bli trener. Og har vært det i over 25 år allerede. For jenter og gutter.

– Det er på en måte bedre å trene jenter for de er mer dedikert. De jobber hardere og er mer konsentrert på feltet. Kanskje føler de det som et privilegium, mens for mange av gutta er det en jobb. Mange av gutta er for late, sier Jensen om sin erfaring som trener for begge kjønn.

– Din egen karriere?

– Nei, den sporet tidlig av, ler han igjen.

Han har også pedagogisk utdanning og UEFA Pro-lisens. Og har vært utviklingssjef i Malmö FF.

Er tydelig

Nå skal trebarnsfaren være minst to år i Oslo.

– Jack er tydelig og har mange av de kvalitetene vi så etter i en ny trener, sier sportssjef i VIF, Eli Landsem.

Det var hun som i praksis trente laget i fjor høst da Monica Knudsen var sykmeldt.

Nå skal dansken lede treningen i Vallhall i to uker før de første treningskampene spilles i en liten turnering i Telenor Arena mot norske lag 24. og 25. januar.

– Kort tid til å bygge et lag til seriestarten i mars?

– Nei, det er lang tid. I Danmark startet serien i februar. Her er det bare å komme i gang, sier han glødende optimistisk.

Mer fra Dagsavisen