Sport

Nunez var nær hat trick for Skeid: - Vi må bli skarpere

(Skeid - Sogndal 2-2). Johannes Nunez spilte en kjempekamp, var banens beste med sine to mål, men kommer nok til å huske best den enorme sjansen han blåste over helt på slutten.

Av Even Lübeck

INTILITY ARENA (Dagsavisen): For før den store sjansen fant sted hadde Nunez scoret begge Skeid sine mål. Først reduserte han til 1-2 på helvolley fra åtte meter i den første omgangen, før han pirket inn 2-2 etter et lekkert innlegg fra Johnny Buduson.

Så, med fem minutter igjen av oppgjøret, hadde Nunez alle tiders mulighet til å score sitt tredje, avgjøre kampen og skaffe Skeid tre svært viktige poeng. Innbytter Mustafa Ahmed kom rundt på kant, slo hardt inn i boks og fant Nunez på seks meter. Helt upresset skjøt tomålscoreren ballen himmelhøyt over.

– Jeg bare, helt ærlig, skyter. Jeg har null tanker. Det er rart. Man pleier å se på ballen og tenkte at den skal ned. Jeg tenker at jeg er der og at jeg står på to meter. Jeg tenkte at det er umulig å klare å skyte over, men så klarte jeg faen meg det, sier Nunez til Dagsavisen, lettere oppgitt, etter kampen.

Og da Buduson ikke klarte å overliste Mathias Dyngeland i Sogndal-buret med en meget god avslutning fem minutter senere, endte det 2-2 på Intility Arena, Skeids hjemmebane resten av sesongen.

– Vi spiller jevnt med alle, så hvorfor skal vi ikke klare å vinne? Vi spilte bra i dag, utenom de to målene vi slipper inn. Det er sånne sjanser som jeg blåser over som gjør at vi ikke vinner slike kampen som den her. Vi må være skarpere foran mål alle sammen, sier han.

Notodden vant, Strømmen tapte

Både Strømmen (17 poeng) og Tromsdalen (8 poeng) tapte sine kamper onsdag, for henholdsvis Sandefjord og Sandnes Ulf. Det ene poenget til Skeid gjør at de nå ligger på kvalikplass. Men nå er det fire poeng opp til trygg plass etter at Notodden slo Kongsvinger 2-0. Og det er bare syv kamper igjen.

– Vi er gode til å begynne med, så scorer de på sin første sjanse. For et lag i motgang er det lett å deppe da, men jeg syntes vi spiller bra. Så får vi 0-2 på en corner der vi misforstår litt hvem som skal markere mannen. Å ligge under 0-2 med den motgangen vi har hatt, også klare å snu det, det syntes jeg er sterkt. Vi kan jo vinne kampen og, sier Tom Nordlie til Dagsavisen.

Tom Nordlies menn har ikke vunnet siden 2-0-seieren borte over Kongsvinger 28.juli. Det begynner å bli en god stund siden sist. Og de har ennå ikke vunnet på deres «nye» hjemmebane Intility, som de skal spille på ut sesongen.

Var på fra start

Skeid virket å være påskrudd fra start. Allerede etter 35 sekunder fikk Johannes Nunez fyrt av et skudd fra 20 meter, rett på Mathias Dyngeland i Sogndal-buret.

Først satte Sivert Mannsverk inn 1-0 etter kvarteret. Han slo ballen inn gjennom hele feltet og i mål.

Så gikk gjestene opp til 2-0 etter en corner. Eirik Schulze dukket opp på bakerste, knuste kaptein Tom Skogsrud i duell og stanget inn Sogndals andre.

Bare noen sekunder etter at Skeid hadde tatt avspark, reduserte Johannes Nunez. Han fikk ball av Taofeek Ismaheel og var god da han banket inn 1-2 på helvolley fra åtte meter.

– Jeg snakket med Ismaheel før kamp, og vi ble enige om at når han skjærer inn og jeg skjærer inn, skal vi lete etter hverandre med en chip, og det var akkurat det som skjedde.

Sogndal hadde en enorm dobbelsjanse ni minutter ut i den andre omgangen. Først skjøt Andreas Hoven et skudd fra åtte meter som ble reddet på strek, før målscorer Mannsverk skjøt like over fra 20 meter på den påfølgende cornere.

Burde scoret på slutten

Så utlignet Nunez til 2-2 etter et lekkert innlegg fra Ahmad og et bra timet løp av målscoreren.

– Johnny setter opp farten, og ballen går via keeper og inn. Jeg var redd for å bomme på den, men heldigvis gikk den inn, sier tomålscoreren.

Skeid hadde både en, to og tre store muligheter til å avgjøre på tampen, men klarte ikke å overliste Dyngeland. Dermed ble det 2-2.

– Snuoperasjonen kan ha vært mer verdt enn det ene poenget. Vi viser moral og snur det, så ett poeng betyr ikke så mye for tabellen, men jeg føler vi viser veldig god moral. Mye i kampen i dag som er bra også, sier Nordlie, før han må avbryte intervjuet for å fortelle at det er pizza på vei til spillerne, som virker å være mer interessert i å reise hjem for å se Champions League.

Nå har Skeid syv kamper igjen av sesongen. Seks av de syv resterende er mot lag som ligger på nedre halvdel av tabellen. I tillegg er Strømmen under Skeid, mens Notodden bare er fire poeng foran. Med andre ord blir det syv uhyre viktige kamper for de rødkledde.

– Nå er vi ferdig med alle de beste lagene, selv om vi spiller bra mot dem. Vi skal klare å matche og være med i alle kampene nå, så må vi prøve å bare vippe de i vår favør. Det er syv cupfinaler igjen. Vi kan ikke drive og ta ett poeng sånn som i dag. Vi skal klare å ta tre poeng mot minst Nest-Sotra, Strømmen og Notodden, sier Nunez.

– Det blir syv viktige kamper nå, men det vet vi. Jeg spiller ikke de andre kampene. Vi må sørge for å vinne de poengene vi skal, så gidder ikke jeg å fokusere på hva det scores i andre kamper, for det får jeg ikke styrt, avslutter Nordlie.

Skeids gjenværende kamper:

Nest-Sotra (b), Strømmen (h), HamKam (b), Ull/Kisa (h), Sandnes Ulf (b), Notodden (h), Raufoss (b).

KAMPFAKTA

1.divisjon fotball menn onsdag, 23. runde:

Skeid-Sogndal 2-2 (1-2)

Intility Arena, Valle: 412 tilskuere.

Mål: 0-1 Sivert Mannsverk (15), 0-2 Eirik Schulze (28), 1-2 Johannes Nunez (29), 2-2 Nunez (80).

Dommer: Steinar Hauge, Bjarge IL.

Gult kort: Taofeek Ismaheel, Fredrik Berglie, Skeid.

Skeid (4-3-3): Emil Fiskvik – Stian Pettersen, Ayoub Aleesami, Fredrik Berglie, Tom Skogsrud – Henning Andresen, Moa Mahnin (Hassan Yusuf inn 67.), Charles Ezeh – Taofeek Ismaheel (Mustafa Ahmad inn 83.), Peter Godoy Michael (Johannes Buduson inn 71.), Johannes Nunez.

Øvrige kamper onsdag: Tromsdalen – Sandnes Ulf 1-4, Notodden – Kongsvinger, 2-0 Sandefjord – Strømmen 2-0, Start – Nest-Sotra 2-0, Ull/Kisa – Jerv 1-0, Aalesund – KFUM Oslo 2-1, Raufoss – HamKam 1-2.

Mer fra Dagsavisen