Nyheter

Null mål, og null poeng for MS i Lillehammer: - Vi får deppe i dag, og så får vi ta nye tak i morgen

(Lillehammer - Manglerud Star 4-0. Manglerud Star er igjen sju poeng bak Narvik i kampen om sluttspillplass, etter 0-4 tap i Lillehammer torsdag.

LILLEHAMMER (Dagsavisen): Da Manglerud Star møtte Narvik i nord like før landslagspausen hadde de mulighet til å passere nordlendingene i kampen om sluttspillplass, men med tap i nord økte luka til fem poeng. Torsdagens tap mot Lillehammer, samtidig som Narvik slo Storhamar etter forlengning har ført til at luka nå igjen har vokst seg til sju poeng for MS.

Spillemessig var det imidlertid ikke håpløs for MS i OL-byen, men de klarte aldri å finne den siste, avgjørende pasningen som kunne få pucken i mål. Det er også MS-veteran Mathias Tryggs oppfatning av kampen.

- Det er ikke så gærent spillemessig. Vi har trøkk på dem til tider også, men de er tøffe å møte her oppe. Vi sleit med å få store nok sjanser, og å komme inn på mål, sier han til Dagsavisen.

Skapte litt, men ikke nok

Lillehammer tok føringen i første periode etter at Markus Bilstad Pedersen valgte å ikke røre en puck som ville ført til viljeoffside, og dropp i egen sone. Det burde han kanskje imidlertid ha gjort, for Juliuz Persson snappet pucken, rundet Bilstad Pedersen, og fosset i angrep. Alene med Furseth gjorde han ingen feil.

I andre periode fikk Manglerud Star tidlig muligheten til å utligne i to overtallspill, men klarte heller ikke her å spille seg til de helt store mulighetene.

I stedet for sørget Jacob Lundell Noer for at Lillehammer like etter doblet ledelsen, og litt senere i samme periode var samme mann på plass og sørget for at det stod 3-0 før den siste perioden.

- De fikk litt overganger der som de scora på, så det var det som var forskjellen. Det er jo ikke bra at vi taper, men vi viser bra tendenser, men det blir vanskelig når du ikke scorer mål, sier Trygg som samtidig mener at MS ikke skal grave seg helt ned etter prestasjonen.

- Vi skal ikke henge oss for mye opp i det heller, det kan skje.

- Fra bra til rufsete

I tredje periode fortsatte kampen i den samme takta, og på tampen kunne Brendan Harms fastsette sluttresultatet til 4-0, i åpen kasse.

- Hvordan vil du oppsummere kampen kort?

- Varierer fra å være bra til å være litt rufsete. Og de scorer på riktig tidspunkt, det gjør ikke vi.

- Hva mangler i dag?

- Det er vanskelig å si. Men kanskje det siste lille til å få litt større sjanser, den siste pasninga.

Nye rekker

David Livingston forsøkte seg også på noen nye rekkekombinasjoner fra start i torsdagens kamp. Joachim Lunde Hermansen gikk inn i førsterekka med halvbror Engebråten Hermansen og svenske Ludvig Steenberg, og David Booth ble tatt ut av den amerikanske løperrekka, og gikk inn sammen med Trygg og Mats Aleksander Henriksen.

Det så imidlertid ikke ut til å gi de resultatene han ønsket, og i tredje periode gikk han tilbake til det vanlige rekkeoppsettet.

- Vi gikk tilbake etter to perioder. Det ble ikke noen umiddelbar effekt på mål. Planen var at vi skulle få fire ganske jevne rekker, men det skjedde ikke nå. Så vanskelig å si noe om veien videre nå, det får trenerne avgjøre.

Tap innbyrdes

Trygg legger samtidig heller ikke skjul på at MS hadde håp om å få med seg noe mer enn det de gjorde fra innlandet denne torsdagen.

Etter tap for Lillehammer i de to første kampene denne sesongen, svarte MS med å vinne de to siste mot klubben nord for Mjøsa. Men sesongens siste mot Lillehammer endte med tap, og dermed også tap innbyrdes.

- Vi har hatt litt tak på Lillehammer tidligere denne sesongen, og vi vet at det er et lag vi kan slå, så det er tungt nå. Det er det, innrømmer Trygg.

Men han er klar for nye tak allerede på søndag. Da venter Frisk Asker i Manglerudhallen.

- Vi får deppe i dag, så får vi ta nye tak i morga, sier han.

- Hvordan ser du på Frisk?

- Det er et tøft lag, vi har vel ikke vunnet mot dem i år. Samtidig har det vært jevne kamper mot dem. Så det er helt klart muligheter. Vi må vinne kamper nå fremover, de sju som er igjen, sier Trygg.

Mer fra Dagsavisen