Sport

NRK og TV2 i VM-samspill

Det blir mage fotbhllprofiler som skal fronte sendingene fra fotball-VM som er et samarbeid mellom NRK og TV 2.

Av Geir Andreassen

De to tidligere landslagsspillerne Solveig Gulbrandsen og Erik Thorstvedt står i spissen for det sterke TV 2-teamet som skal dekke fotball-VM i Russland.

Gulbrandsen har flere fotball-VM for som spiller bak seg. Hun er blant mange eksperter som skal lose seerne gjennom herrenes fotball-VM med sine analyser før, under og etter kampene.

– Jeg har jo mer erfaring derfra (VM for kvinner) enn som ekspert. Fotball-VM for meg har alltid vært superstort. Jeg har vært på flere mesterskap som tilskuer. Jeg var i Italia i 1990, jeg var i USA i 1994 og var også innom i Frankrike i 1998. Jeg har fått med meg en del kamper, og det er jo mest av alt en stor fest, sier Gulbrandsen til NTB.

– Mange kan snakke om OL, men for meg er VM den største idrettsbegivenheten i verden. Jeg blir som et barn hver gang og gleder meg. Det blir kjempegøy.

– Og nå reiser du til Russland?

– Nei, jeg skal jobbe i studio og som ekspert på Kontraskjæret. Det blir ikke så mye, men noen kamper blir det jo. Jeg skal dessuten prøve å få med meg UEFAs trenerkurs i sommer, sier Gulbrandsen.

Olafsen med på laget

TV 2 og NRK deler sendingene fra VM mellom seg og skal sende 32 kamper hver. NRK skal ha bronsekampen og finalen, mens TV 2 har begge semifinalene. NRK starter det hele med åpningskampen mellom Russland og Saudi-Arabia torsdag 14. juni.

En annen kjent idrettsutøver fra Oppegård kommune (samme som Gulbrandsen) er Helene Olafsen. Hun skal være en del av teamet som skal lage reportasjer rundt fotball-VM.

– Jeg gleder meg til VM. Jeg skal ikke dra før litt ut i mesterskapet, så jeg får med meg starten hjemmefra. Vi skal lage litt reportasjer utenfor selve VM og blant annet sjekke stemningen i supporterleirene

– Vi skal ikke følge noe bestemt lag. Først skal vi til Sotsji, hvor Tyskland møter Sverige, og etterpå reiser vi til Moskva for å finne noen historier derfra.

– Jeg har jo alltid fulgt fotball-VM, og det har vært en del av sommeren i oppveksten, men jeg har aldri vært superengasjert, sier Olafsen.

Gammel ringrev

Erik Thorstvedt har vært med i TV 2 en stund etter at han la opp.

– Jeg har vært med tidligere, men det er likevel slik at jeg gleder meg til å jobbe med VM hver eneste gang. Det er selvfølgelig synd at Norge ikke er med, men vi har jo tre nordiske land med for første gang.

Thorstvedt var Norges sisteskanse i VM i 1994. Han var også med i trenerteamet i 1998.

– Å ha vært med på begge sidene gir en ekstra ballast. Å vite hvordan der å være samlet så lenge. Det er mange elementer som spiller inn i en VM-innsats. Kanskje ikke bare det som skjer ute på banen i to ganger 45 minutter.

Thorstvedt har et spesielt forhold til VM i 1978.

– Det første jeg husker er 1974, men det kuleste var 1978. Det var mer ellevilt, og atmosfæren var helt annerledes. Konfettien haglet, og Argentina var kjempegode. Et skikkelig kult mesterskap. (NTB)

Mer fra Dagsavisen