Sport

NRK: IOC vurderer å gi Bjørndalen friplass i OL

Ole Einar Bjørndalen kan bli tildelt friplass i OL av Den internasjonale olympiske komité, melder NRK.

Statskanalen hevder å kjenne til at IOC-ledelsen vurderer å gjøre et sjeldent vedtak ved å gi Bjørndalen en sjanse til å delta i karrierens sjuende olympiske leker.

– Det hadde vært en fin gest. Han er regjerende mester på sprinten, så han kunne for eksempel fått en plass der, sier landslagstrener Siegfried Mazet til NRK.

Les også: Feil uttak, gi oss lex Bjørndalen

«Kjipt»

Mandag kom beskjeden om at Ole Einar Bjørndalen ikke ble innstilt til OL av sitt eget forbund. Olympiatoppen har i etterkant vurdert grunnlaget for innstillingen, men valgte ikke å overprøve Norges Skiskytterforbund.

Dermed skal i utgangspunktet Emil Hegle Svendsen, Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund og Erlend Bjøntegaard representere Norge under vinterlekene i Pyeongchang i neste måned.

Bjørndalen har ikke levert gode nok resultater denne sesongen og nådde ikke opp i kampen om de seks norske plassene. Etter mandagens etappe omtalte hovedpersonen det som «kjipt».

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Sterkt lag

– Jeg må forholde meg til uttakskriteriene. Vi sender et veldig sterkt lag til OL, og jeg ønsker dem lykke til, konstaterte han videre overfor TV 2.

Nå spørs det om skiskytterkongen fra Simostranda likevel har et halmstrå å klamre seg til. (NTB)

Mer fra Dagsavisen