Petter Northug med sin personlige trener Stig Rune Kveen. Northug har nettopp avsluttet høydetreningsopphold i Italia. FOTO: TERJE PEDERSEN/NTB SCANPIX

Northug vil møte NSF

Skal Petter Northug-konflikten bli løst, må han selv ta initativ. Det kom i går.

Litt over klokka 19 i går kveld stilte Petter Northug opp og møtte mediene utenfor Oslo rådhus.

– Jeg ønsker ingen særbehandling, men at avtalen fra 2013 opprettholdes, sa Northug i sin korte redegjørelse.

Og gjentok budskapet fra sitt åpne brev dagen før:

– Jeg vil vinne mer for Norge.

LES OGSÅ: Northug har sonet ferdig

Nullstilt avtale

Tidligere på dagen var det Norges Skiforbunds tur til å ta styringen i den evigvarende konflikten. Generalsekretær Stein Opsahl inviterte mediene til Ullevaal stadion.

Budskapet var enkelt: Skiforbundet har ikke mer å gi. De oppfatter at det kommersielle samarbeidet mellom Coop og Petter Northug er utvidet og Northug ønsker å styre alle markedsrettigheter selv, også i den perioden han er landslagsutøver.

– Han kommer i direkte konflikt med forbundets sponsorer. Det kan vi ikke leve med, sier Opsahl til Dagsavisen.

LES OGSÅ: Alt opp til Northug

Vil ha dialog

Northug har også sendt et brev til forbundet der han ønsker et møte. Han kom rett fra to ukers høydetreningsleir i Italia tirsdag.

Han har ikke møtt personlig i slike møter siden våren 2013. Gårsdagens budskap fra NSF om at de ikke har mer å gi, valgte Northugs manager Are Sørum Langås å unngå, men sa i går kveld at Northug helt sikkert vil gå skirenn til vinteren. Men han vet ikke hvilke.

Ifølge Opsahl er avtalen som Petter Northug er forelagt for kommende sesong, helt identisk med avtalen han godtok i fjor.

Det åpne brevet Petter Northug sendte ut tirsdag, handlet om hans eget ønske om å representere Norge både i verdenscupen til vinteren og VM i 2017 og OL i 2018. Men da må Northug godta den avtalen han hadde i fjor, med de kommersielle begrensningene som ligger i den.

LES OGSÅ: Lagbyggeren Northug

Støtte fra NIF

Den nye idrettspresidenten Tom Tvedt mener saken handler om eierskap.

– I denne saken støtter vi skiforbundet 100 prosent. Det gjelder å slå ring rundt den norske modellen, som er god både for topputøverne, barne- og ungdomsidretten og som også ivaretar breddeutøvernes interesser, sier Tom Tvedt til NTB.

Han håper fortsatt saken løser seg, men ballen ligger nå i Petter Northugs leir.