Petter Northug er klar for VM i Lahti. Fredag ble han nummer seks i sprintfinalen i NM på Lygna.

Northug med i VM-troppen

Det har ligget i kortene at Petter Northug får en plass i den norske VM-troppen. Nå bekrefter han det selv overfor TV 2


– Jeg har fått beskjed om at jeg er med i troppen, sier trønderen til kanalen.

Som regjerende mester har Northug friplass på sprinten og femmila i Lahti, men som en del av tolvmannstroppen kan han også være aktuell for andre distanser. Han sier til TV 2 at han prøver å ha klar en formtopp når mesterskapet i Finland starter senere denne måneden.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Imponert over NM-vinneren

Fredag ble Northug nummer seks i sprintfinalen i NM på Lygna. Langrennskometen Johannes Høsflot Klæbo vant. Northug er full av lovord om 20 år gamle  Klæbo. Han husker godt det første møtet med unggutten. 

– Vi hadde han med oss på samling sammen med Red Bull i Trondheim. Da viste han skumle takter mot gode skiløpere. Han er en moderne langrennsløper, han har kapasitet, hurtighet og taktomslag og har det som trengs både for å hevde seg i sprint og på lengre løp. Johannes er en slik type som kan vinne tourer, sprinter og det meste. En slik type har vi savnet. Det er en stund siden det har dukket opp en slik en på herresiden.

Les også: Northug er trumfen, selvfølgelig

Knallhard konkurranse

Petter Northug er VM-klar på sprint og femmil som regjerende mester, men nåløyet er trangere enn trangt med tanke på skiathlondistansen i Lahti-VM.

Betyr det at lørdagens lille generalprøve på distansen i NM på Lygna blir avgjørende for hans del?

– Jeg tror ikke prestasjonen der er kjempeviktig. Hvis resultatene blir slik at de som kjemper om plassene er på pallen, så er det vanskelig for meg å komme meg inn. Min vei inn på det laget kan være å gjøre en god jobb i VM, sa Northug etter fredagens skøytesprint.

– Hvordan står det til med formen sånn generelt?

– Det står ganske bra til. Jeg får gode svar når jeg er pigg i heat, da får jeg den følelsen jeg skal ha. Så fikk jeg juling i finalen. Jeg har ikke gått skøytesprint siden Tour of Canada, og da gjør det godt å ha en slik sprint i beina før jeg drar på samling igjen, sa Northug. (NTB)