Sport

Northug: - Jeg måtte over i gående fiskebein. Det så ikke bra ut

Til tross for at han ble diskvalifisert var det en blid Petter Northug som snakket med pressen etter fredagens 15 kilometer klassisk på Beitostølen.

Av Egil Sæther

BEITOSTØLEN: Uten diskvalifikasjonen ville det kanskje endt med en plassering mellom 20 og 30.

Mens det var en defensiv og pessimistisk Northug som nærmest gravla sin egen langrennskarriere under onsdagens pressetreff på Beitostølen, så var det en annen stil over ham fredag.

– Jeg er bra fornøyd, jeg. Jeg var litt overrasket under sisterunden, og jeg følte at farten var bra. Da klarte jeg å kjempe meg igjennom selv om det var så å si full stopp siste to-tre kilometerne. Det var bedre enn ventet. Jeg hadde en hardøkt mandag, og da var det nesten en måned siden sist gang. Det hjelper veldig å få gått en slik 15 kilometer.

32-åringen går trolig to norgescuprenn på Gålå neste helg.

– Jeg håper at jeg tåler renn allerede neste helg, og at kroppen spiller på lag etter to konkurranser her. Løpene neste helg skal bidra til at formen hever seg betraktelig.

Krydder

Northug sier at formen ikke er god, selv om han gikk bedre enn fryktet på 15-kilometeren. Han sa at det gikk fint i lett terreng, men at det butter når det blir brattere.

– Jeg måtte gå over til gående fiskebein i den siste bakken, og det ser ikke bra ut. Publikum flirte, men slik er realiteten. Jeg klarte ikke å gå fortere.

De neste dagene vil sette standarden for hvor det kan ende med Petter Northug denne sesongen.

– Spørsmålet er hvor fort jeg går etter disse konkurransene og neste helg. Kanskje kan jeg heve meg betraktelig, og får jeg krydret det med et høydeopphold, så kan det være himmelforskjell på formen om to måneder.

Må tåle trening

Det avgjørende er:

– Jeg må tåle dette, jeg må tåle trening og jeg må tåle flere konkurranser. Gjør jeg det, så kan alt skje. I hvert fall i sprint. Sprinten lørdag og på Gålå kommende helg avgjør om det blir verdenscup før jul på meg.

Northug mente at det var helt greit at han ble disket.

– Jeg skjønte det selv. Jeg var avhengig av skøytetak for å komme meg rundt. Det var sikkert flere steder at jeg burde ha vært disket, sier han. (NTB)

Mer fra Dagsavisen