Norsk VM-bronse i bandy etter overlegen 1.omgang

(Norge - Finland 6-1). Norge tok sin tredje VM-bronse på rad etter 6-1 over Finland lørdag. En vanvittig god 1.omgang la grunnlaget for nok en bronse.

Bilde 1 av 2

Av: Even Lübeck

FROGNER STADION (Dagsavisen): 5-1-ledelsen til Norge til pause klarte aldri finnene å hente inn. Dermed ble det den tredje bronsen på rad og den sjette totalt for Norge. Sverige ble verdensmester etter at de slo Russland 3-1 i finalen.

– Dette her var gøy. Fytti rakkern, var det første Lene Skrettingland sa etter kampen.

– Også har vi publikum i ryggen. Dette var helt rått, fortsatte kapteinen.

Også trener Arild Aamodt smilte fra øre til øre etter seieren.

– I dag stemte alt, fra vi sto opp til mål. Det ble en veldig tung 2.omgang i motvind og isen ble bløtere og bløtere, men jentene kjempet helt inn. 1.omgangen var helt perfekt. De spilte som et lag. Vi satte de sjansene vi trengte. Det var helt herlig, sa trener Arild Aamodt.

Tidlig ledelse og enorm omgang

Norge kom ut i 100 fra startblokkene og tok ledelsen 1-0 etter bare sju minutter. Ruth Eline Borge skjøt fra nærmere 30 meter, og ballen gikk mellom hanskene til Tytti Segerman i Finland-målet og i mål.

2-0 var et faktum fire minutter senere da Martine Holm fikk drømmetreff på corner. Så reduserte finnene til 1-2 etter kvarteret da Sofia Segerman skjøt via hanskene til Mathilde Hveding Langmo og i mål.

Men bare fem minutter senere var Norge opp med to mål. Julie Storvik fant Nora Karita Bakke på bakerste stolpe. Hun satte inn 3-1 med en markkryper langs isen.

###

Publikum ser på bronsefinalen Norge mot Finland i bandy VM for kvinner på Frogner stadion lørdag. Norge vant 6-1 Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Viktig strafferedning

Så fikk finnene straffe etter at Sorsa Nerissa ble taklet bakfra av Ingrid Bjonge. Linda Lohiniva fikk muligheten til å redusere til 2-3, men Hveding Langmo vartet opp med en klasseredning.

– Det var en matchvinnerredning. Den trengte vi, sa Aamodt om redningen.

– Det var en vanlig straffe. Jeg var på vei for å ta den også tok jeg den. Det var en refleksredning og kald beregning, sa Hveding Langmo.

Bare minuttet senere sto det 4-1. Laura Follesø satte fart og dro seg inn i banen. Fra 14 meter vippet hun ballen opp i nettaket. Dermed så det bekmørkt ut for Finland.

– Jeg pleier å vippe den opp i nettaket som jeg gjorde, hvis jeg kommer fra den siden, sa Follesø om målet.

Og da Helle Berntsen-Lillejord pirket inn 5-1 etter halvtimen etter klabb og babb i Finland-boksen, sto det 5-1 til Norge. Da tok Finland en etterlengtet timeout. Det så ikke ut til å hjelpe, for Norge avsluttet omgangen bra og gikk til pause med 5-1.

Rolig 2.omgang

Den andre omgangen var mye roligere, og det ble bare scoret ett mål. Det var det Follesø som sto for, da hun kom alene med Segerman etter 70 minutter. Ballen gikk mellom beina på keeperen og i mål. Det var Follesøs andre mål i kampen.

– Da er det bare å krige den inn i mål. Det gikk til slutt, sa Follesø.

Flere mål ble det ikke i oppgjøret. Dermed endte det 6-1 til Norge.

Også gøy var det at fem forskjellige spillere scoret mål. Alle som scoret spiller også i Norge, både i Eliteserien (seks lag) og på diverse herrelag (Nora Katrine Bakke spiller på NTNUI sitt herrelag, Lene Aamodt og Mathilde Hveding Langmo spiller på både Drammen sitt damelag og Sagene sitt herrelag).

VM bandy kvinner i Oslo lørdag, bronsekamp på Frogner stadion:

Norge – Finland 6-1 (5-1)

Mål: 1-0 Ruth Eline Borge (7), 2-0 Martine Holm (12), 2-1 Sofia Segerman (16), 3-1 Nora Karita Bakke (21), 4-1 Laura Follesø (26), 5-1 Helle Berntsen-Lillejord (29), 6-1 Follesø (71).

Utvisninger: Norge 40 min., Finland 10 min.

Finale: Sverige - Russland 3-1 (1-0)