Sport

Norsk-svensk oppvask foran ski-VM

Norges og Sveriges landslagssjefer i langrenn har vært i verbal krig foran ski-VM. Nå vil de prøve å avklare eventuelle misforståelser seg i mellom før åpningen torsdag.

Av Espen Hartvig

LAHTI: Sveriges landslagssjef Johan Sares er oppgitt over sin norske kollega Vidar Løfshus. Han mener Norge burde holde kjeft etter Martin Johnsrud Sundby-saken.

Dermed fortsetter ordkrigen før VM-starten. Mandag slo en offensiv Løfshus til med et nytt verbalt angrep på svenskene.

Dagen etter sa han dette.

– Jeg har snakket med Rikard Grip (svensk landslagstrener) i dag (tirsdag). Så skal Johan og jeg også ta en samtale, sier Løfshus til NTB.

Sares kommer til Lahti torsdag.

– Så blir vi nok enige om kursen videre. Vi må ta opp det vi har diskutert i mediene. Så får vi bli enige om at vi er uenige eller så er vi enige og at vi skal ivareta interessene til langrenn og ikke slenge dritt. Det er ingen tjent med, fortsetter Løfshus.

Tøft

Bakgrunnen til den hete debatten er at Sares har vært meget kritisk til Norges bruk av forstøverapparatet og uttalelser etter at granskningsrapporten nylig ble lagt fram.

I den ble det påpekt mangler i systemene, men norsk langrenn kom også unna det den fryktet: Hard medfart om bruken av astmamedisin.

– Jeg merket at hans uttalelser kom på et tidspunkt da han ikke kunne ha lest rapporten, sa Løfshus til Adresseavisen om Sares.

Frisk

– Det kan hende at temperaturen er høynet. Men vi er i vår VM-boble, skal fokusere på den og ikke legge kraft og energi på ytre faktorer. Jeg har ikke lest rapporten og skal ikke gjøre det før jeg kommer hjem fra VM, sier Rikard Grip til Aftonbladet.

– Jeg vet ikke. Jeg kjenner ikke igjen Vidar Løfshus. Jeg synes man i stort sett har savnet ydmykhet i denne prosessen. Det tror jeg ikke har vært positivt for den situasjonen de var oppi, sier Sares til samme avis.

Tett

– Han (Løfshus) kritiserer min uttalelser og kaller meg kunnskapsløs. Ser man på hele debatten forundrer det meg. De (Norge) har selv satt i gang utredningen etter to dopingsaker. I begge to har de også tatt på seg ansvaret. De har også "sendt" hjem to leger. Hadde jeg vært Løfshus, ville jeg holdt munn, sier Sares og viser til at både Knut Gabrielsen og Fredrik Bendiksen har sluttet.

Løfshus skal ifølge Nettavisen også i møte med USAs Kikkan Randall. Hun kom mandag med uttalelser om Martin Johnsrud Sundby-saken til Expressen.  (NTB)

Mer fra Dagsavisen