Support Justice er ferdig som løpshest. Foto:

Norsk stjernehest må legge opp

Etter drøyt åtte millioner innkjørte kroner har den norske supertraveren Support Justice gått sitt siste løp.

Av Stian Grythaugen

Det bekrefter hestens mangeårige trener og kusk Geir Vegard Gundersen overfor Equus.

- Jeg klarer ikke å holde Support Justice i den fysiske orden som skal til for å konkurrere i verdenstoppen. Derfor har vi bestemt at han har travet sitt siste løp, sier Gundersen.

Supertraveren ender dermed sin særdeles innholdsrike karriere på 30 seirer på 48 starter. Totalt har hesten travet inn formidable 8.198.629 kroner til sine eiere.

På merittlista står blant annet seier i Derby, Åby Stora Pris, EM for 5-åringer og den prestisjetunge Jubileumspokalen i Sverige.

- Har gitt meg alt

- Derby var følelsesmessig stort, men den største seieren er etter min mening trumfen i EM for 5-åringer på Vincennes. Det var første gang en ikke-fransk traver vant et 5-års EM i Frankrike – en uforglemmelig seier, sier Geir Vegard Gundersen.

Travveteranen sier følgende om hestens betydning for ham selv personlig.

- Han har gitt meg alt. Jeg kommer aldri til å få en hest med slik vinnerskalle og fysikk igjen. Support Justice er et unikum.

Åtte år gamle Support Justice har også en annen- og tredjeplass fra Norges største travløp, Oslo Grand Prix. Tredjeplassen kom under fjorårets utgave av løpet. Der ble hesten som eies av Arne Sandbæk jr. i utgangspunktet nummer fem, men rykket siden opp til tredjeplass som følge av to positive dopingprøver.

Skadeplaget

Nå er altså karrieren over. Løpet på Bjerke i fjor sommer ble hans aller siste. Siden har nemlig Gundersen-traveren slitt med skader.

- Support Justice har slitt mye med koden på det høyre frambeinet. Jeg hadde ham i fin orden og trodde han skulle få nok en god sesong, men han slo opp skaden igjen og da forsto jeg at karrieren var slutt. Det er vemodig, det skal jeg innrømme, men hestens beste kommer først og nå er det slutt, sier "GV".

Nå blir en av Norges beste hender gjennom tidene avlshingst.

- Support Justice blir nå avlshingst, men utenom avlssesongen skal han stå oppstallet hos oss i Nittedal. Han er et familiemedlem som skal ha det godt resten av livet. Jeg kommer til å kjøre ham jevnlig og holde ham i form, men den aktive karrieren er over, sier Geir Vegard Gundersen. (NTB)