Norsk seier uteblir

(Norge-Irland 1-1).

Foran VM-kvalifiseringen står Åge Hareides menn med to tap borte og to uavgjort hjemme i år.

John Arne Riise spilte meget godt for Norge onsdag kveld. Sammen med midtbanesliter Fredrik Winsnes var han Norges beste spiller. Formspilleren fra Strømsgodset var tilbake på A-landslaget og takker for tilliten med kreative pasninger og stor innsats takket han for tilliten fra Åge Hareide.

Brede Hangeland og Tore Reginiussen var gode mesteparten av kampen, men dummet seg ut ved baklengsmålet.

TABBEMÅL

Reginiussen gjorde det godt igjen med 1-1. Det var hans første mål for A-landslaget, men fikk god hjelp av det irske forsvaret. 16.037 tilskuere fikk se to tabbemål i den siste landskampen før VM-kvalifiseringen tar til om drøye to uker.

Akkurat som i forrige hjemmelandskamp (Uruguay 28. mai) fikk Norge et surt baklengsmål rett før pause. Samme skjedde i det øs pøsende regnværet på Ullevaal onsdag kveld.

Kapteinsdebutant Brede Hangeland hadde vært sikkerheten selv hele omgangen, men rotet det til i det 44. minutt. Rutinerte Robbie Keane lot seg ikke be to ganger og ordnet 0-1.

Heller ikke Tore Reginiussen var patent da Irland tok ledelsen. Også i forrige hjemmelandskamp gikk Norge til pause med 0-1 etter scoring i det 44. minutt.

Keane viste seg fram for første gang etter en halvtimes spill. Han forserte det norske forsvaret, men keeper Rune Almenning Jarstein reddet godt selv om han ga retur.

FRISK DEBUTANT

Norge åpnet best, og debutant Mohammed Abdellaoue var et friskt innslag på topp sammen med Thorstein Helstad.

Debutanten sto for kampens første sjanse da han kom alene med keeper etter fint fremspill fra John Arne Riise. Senere i omgangen misbrukte Abdellaoue og Helstad en dobbeltsjanse.

Også Tom Høgli på høyre backplass debuterte for Norge. Han greide seg bra selv om Irland skapte en del på den siden.

For første gang i år kjørte Åge Hareide med to spisser på topp. John Carew skulle få en makker på topp, men Aston Villa-spilleren kastet inn håndkleet før kampen på grunn av skade.

Han har lenge ønsket seg en spissmakker. Blir han skadefri, får han det i Helstad i første VM-kvalifiseringskamp mot Island på Ullevaal lørdag 6. september. (©NTB)