Sport

Norsk medaljesensasjon

Den norske kårdefekteren Bartosz Piasecki tok sensasjonelt sølv i OL i London.

I finalen tapte nordmannen 10-15 for Ruben Limardo fra Venezuela.

25-åringen sto for en enorm prestasjon da han med fire seirer mot høyere rankede fektere tok seg helt til finale og Norges første fektemedalje i et OL noensinne. Da gjorde det ikke så mye at Limardo ble for god i finalen.

Den lynhurtige 26-åringen fra Venezuela kontret inn poeng etter poeng på Piaseckis utfall i 2. periode, da finalen ble avgjort.

Det sto 4-3 til Limardo etter 1. periode, men i midtperioden dro han nådeløst fra med åtte poeng mot nordmannens tre.

I siste periode dro han fra til 14-6 og trengte dermed bare ett til for å vinne. Da våknet Piasecki til dåd. Han reduserte fire ganger på rad, men ubønnhørlig kom poenget som avgjorde finalen.

Dermed kunne Limardo juble for gull, mens Piasecki sa seg mer enn godt fornøyd med sølvet.

Sterkt

Finaleplassen ble sikret med 15-13 over sørkoreanske Jung Jin-sun i semifinalen. Det var lenge veldig jevnt, men Piasecki avgjorde i tredje og siste periode. Det sto 5-5 etter 1. periode og 10-10 etter den neste, men i siste periode var nordmannen best og avgjorde i sin favør.

Det ble spennende da Jung reduserte to ganger på stillingen 14-11 til nordmannen, men Piasecki holdt hodet kaldt og fikk inn det avgjørende støtet.

– På 14-11 gjorde jeg to juniorfeil. Jeg tenkte bare at nå skal jeg bli ferdig, og det går ikke på dette nivået. Før det siste støtet var jeg 100 prosent konsentrert, og da gikk det, sa Piasecki.

– Helt utrolig, sa han om å være finaleklar i sitt første OL.

Sterke seirer

På veien til semifinale tok Piasecki tre sterke seirer, alle mot bedre rangerte motstandere. 25-åringen var rangert som nummer 23 av 32 utøvere.

Først slo han franske Gauthier Grumier (10.-rangert) 14-13 i en jevn 16-delsfinale, før han knuste den meritterte ungareren Geza Imre (7.-rangert) 15-7 i åttedelsfinalen.

I kvartfinalen slo han franske Yannick Borel 15-14. Piasecki vendte kampen fra 12-13 og avgjorde med et dobbeltstøt på stillingen 14-13.

Les mer om det norske fektesølvet og OL her.

Mer fra Dagsavisen